Zo geniet je langer van jouw botox behandeling! 0

Zo geniet je langer van jouw botox behandeling

En dan zie je het plotseling: die allereerste rimpel! Toch wel even schrikken. We weten allemaal dat we ouder worden. Dat de huid minder elastisch zal worden. Toch zijn we vaak nog niet bereid om dit ook direct aan de buitenwereld te tonen. Zeker niet als onze huid ons er ouder uit laat zien dan ons kalenderjaar aangeeft. Bij sommige mensen gaat de veroudering gewoon veel sneller. Dat kan in de genen zitten of door omstandigheden zijn veroorzaakt. Leuk is dat niet. Het kan erg onzeker maken. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het effect van de veroudering te verminderen. Zo is een botox behandeling in dit geval een goed idee.

Wel is het goed om te beseffen dat ook botox behandelingen een beperkte levensduur hebben. Ook zij zullen na verloop van tijd uitwerken. Afhankelijk van het merk en de wijze waarop de arts je behandeld heeft, heb je circa een kwartaal plezier van de behandeling. Daarna zul je merken dat er weer steeds meer rimpels tevoorschijn komen. Je zult dus vaker behandelingen met injectables moeten ondergaan voor een blijvend effect. Bovendien zijn er dingen die je kunt doen om meer uit je behandeling te halen. We zetten een aantal tips op een rijtje.

Minder blootstelling aan de zon

Het is een feit dat de huid sneller verouderd als je regelmatig onbeschermd in de zon komt. Je kunt hiermee ook het uitwerken van de botoxbehandeling versnellen. Daarom is het belangrijk om – vooral gedurende de zomermaanden – de huid zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. Draag altijd goede zonnebescherming en probeer de volle zon in de middaguren zoveel mogelijk te vermijden. Anders loop je het risico dat je de behandeling in de zomer veel vaker moet herhalen om hetzelfde effect te bereiken.

Beweeg de spieren direct na de behandeling

Tijdens de botox behandeling zullen spieren aangeprikt worden. Deze spieren moeten na de behandeling direct bewogen worden. Als je deze op de juiste manier beweegt, zal de botox gelijkmatiger verdeeld worden en hierdoor ook langer effect hebben. Hier merk je ook direct het verschil tussen kundige en minder kundige artsen. Een goede arts zal je hier na de behandeling namelijk direct op wijzen.

Wrijf niet in het gezicht

Misschien heb je na de behandeling het gevoel dat je de plekken in je gezicht moet masseren of er overheen moet wrijven om het verschil te ‘voelen’ of simpelweg de pijnpunten te masseren. Doe dit echter niet. Probeer de komende tijd echt je handen uit je gezicht te houden. Anders loop je het risico dat je de botox naar andere gebieden in het gezicht wrijft. Hierdoor is het effect veel minder mooi dan gehoopt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *