Wat je moet weten over de pilates reformer 0

Wat je moet weten over de pilates reformer

Je zal er vast wel eens van gehoord hebben: de pilates reformer. Vroeger was dit misschien een gek idee, maar tegenwoordig is het eerder gek als je dit niet kent. In een rap tempo is de pilates reformer populair geworden en dat is zo gek nog niet. Het is namelijk heel erg goed voor je. Dat is dan ook de reden dat diverse BN’ers en topmodellen dit aanprijzen. Waarschijnlijk zul je even moeten bijkomen, zodra je de pilates reformer voor het eerst ziet. Het ziet er namelijk heel erg heftig uit. Gelukkig valt dit heel erg mee, zodra je bezig bent. Zodra je het onder de knie krijgt, is het oprecht niet meer weg te denken uit je routine. Ben jij benieuwd waarom zoveel mensen bij de pilates reformer zweren? Aarzel dan niet om verder te lezen.

Verschil tussen yoga en pilates reformer

Vaak worden pilates en yoga met elkaar vergeleken. Toch is het goed om te bedenken dat dit niet dezelfde sporten zijn. Je traint natuurlijk tijdens beide je spieren, maar verder zijn de sporten heel verschillend. Je bent heel anders met je lichaam aan het bewegen. Waar pilates zich specifiek op focust is om je lichaam vanuit je core zo sterk mogelijk te maken. Net als yoga, ligt de focus ook op lenigheid. Maar daarnaast wordt je houding ook veel beter. Je kunt door pilates soepeler met je lichaam bewegen. Dit betekent ook dat bepaalde klachten in het lichaam weg zouden kunnen gaan, door pilates.

Ontstaan van de sport

Juist omdat pilates tegenwoordig zo hot en happening is, denken veel mensen dat het een nieuw fenomeen is. Echter is niets minder waar. Want pilates bestaat al een hele tijd. Je zou het misschien niet verwachten, maar pilates is al in de tweede wereldoorlog ontstaan. Joseph Pilates maakte van zijn gevangenisbed een trainingsapparaat en dit is hoe pilates is ontstaan. Uiteindelijk heeft hij dit doorgezet toen hij na de oorlog is verhuisd. Vanaf dat moment was pilates al voor veel mensen niet weg te denken uit hun routine.

Je lichaam opnieuw reformen

Wat veel mensen niet weten, is dat de pilates reformer eigenlijk heel erg goed is op langer termijn. Dit klinkt natuurlijk logisch, aangezien je lichaam dus letterlijk gereformed wordt. Je leert met name de connectie met je lichaam voelen en dat maakt reformer pilates juist zo bijzonder. Je traint je korte spieren, zorgt ervoor dat deze goed stretchen en maakt hierdoor je core sterker dan ooit. Het ziet er misschien intens uit, maar alles went. Er zijn zowel lessen voor beginners, als voor gevorderden. Het is helemaal aan jou op welk niveau je start. Het is belangrijk dat je het niveau niet onderschat. Begin gewoon bij het begin, als je dit nog nooit hebt gedaan. Het zou zonde zijn, als je je bezeerd, omdat je zo graag wilt meedoen aan een les voor gevorderden. De niveaus bestaan met een reden. Naarmate je beter wordt in de pilates reformer, hoe groter de kans dat jij binnenkort meedoet aan een les voor gevorderden binnenkort.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *