Wat is populairder onder kinderen: de tablet of de smartphone? 0

populairder tablet kinderen

Het gebruik van smartphones en tablets wordt steeds normaler. Bijna iedereen heeft wel een smartphone en de meeste mensen hebben ook een tablet. Ook kinderen hebben op steeds jongere leeftijd al deze apparaten in handen. We zien zelfs dat een baby van 6 maanden al een smartphone kan bedienen en snapt hoe de interactie met het apparaat werkt. Dankzij pure observatie leren kinderen hoe de apparaten werken en waar ze op moeten klikken. Hiervoor is geen enkele uitleg nodig. De bediening van de apparaten blijkt zeer intuïtief te zijn. Maar wat is eigenlijk populairder onder kinderen? De smartphone of de tablet? Het antwoord op deze vraag is leeftijdsafhankelijk.

Kinderen tot 12 jaar

Deze leeftijdsgroep maakt gebruik van zowel de smartphone als de tablet. De tablet heeft echter wel de voorkeur. Dit heeft er ook mee te maken dat de meeste ouders zulke jonge kinderen nog geen eigen smartphone willen geven en hun eigen houden ze liever bij zich. Zo weten ze zeker dat hun kind niet iets kan doen op de smartphone dat ze niet willen en ze kunnen zo zelf gewoon bereikbaar blijven. Daarnaast heeft een tablet een mooi formaat voor kinderen om vast te houden op schoot of om op tafel te zetten. Het scherm is groot en de knoppen op het scherm ook. Dit maakt het makkelijk om de gewenste apps aan te klikken en spelletjes te spelen. Daarnaast kijken veel kinderen graag naar filmpjes op YouTube en dat is natuurlijk leuker op een groot scherm. Kinderen beschikken echter nog niet over de beste motoriek en laten daarom nog wel eens iets uit hun handen vallen. Om te voorkomen dat jouw dure tablet kapot valt kan je er ook voor kiezen om je kind een kindertablet te geven. Deze tablets kunnen wel tegen een stootje, de spelletjes zijn ingedeeld op leeftijdscategorie en ze kunnen ook niet zomaar op het internet komen.

Kinderen vanaf 12 jaar

Wanneer kinderen 12 jaar zijn gaan ze van de basisschool af en naar het voortgezet onderwijs. Veel kinderen moeten dan op de fiets een groot stuk fietsen om op school te komen of moeten er zelfs met het openbaar vervoer heen. Uit veiligheid krijgen veel kinderen dan een smartphone van hun ouders. Gezinnen die het niet zo breed hebben of met kinderen waarbij dingen vaak kapot gaan kan er ook gekozen worden voor een budget smartphone. Dankzij de smartphone kunnen de kinderen makkelijk hun ouders bereiken als er onderweg iets gebeurt, zoals een lekke band. Op deze leeftijd komt de tablet wat meer links te liggen, want de smartphone begint belangrijker te worden. De smartphone wordt op deze leeftijd al veel gebruikt om contact te hebben met vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast begint social media ook een steeds belangrijkere rol te spelen in hun leven. Om te voorkomen dat de smartphone het leven van je kind gaat overnemen is het verstandig om duidelijke afspraken over het smartphone gebruik te maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *