Wat is een basis zorgverzekering? 0

Wat is een basis zorgverzekering?

Het kan voorkomen dat je met de vraag ‘wat is een basis zorgverzekering?’ worstelt. Een basis zorgverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering voor mensen, die in Nederland wonen. Een basis zorgverzekering kan je dekking bieden voor noodzakelijke zorg. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan de huisarts of ambulancevervoer. Wil je meer weten over de basisverzekering? Lees dan gerust verder. In dit artikel zullen we je meer informatie geven over de basis zorgverzekering.

Wat is het eigen risico? En wie betaalt het?

Het eigen risico is het bedrag dat niet door je verzekering wordt vergoed en dus zelf betaald moet worden door de verzekerde. Dit houdt in feite in dat de verzekerde de eerste 385 euro uit eigen zak moet betalen, voordat de kosten van de zorg vergoedt zal worden door de verzekering.

Is het hebben van een basis zorgverzekering voldoende voor mij?

In principe well. Met een basis zorgverzekering wordt alle noodzakelijke zorg gedekt. Tevens is het in Nederland verplicht voor iedere ingezetene om een zorgverzekering te hebben. Als je niet zo veel zorg nodig hebt, kan een basis zorgverzekering een goede uitweg bieden. Heb je echter meer behoefte aan bijvoorbeeld fysiotherapie, tandarts of chiropractie? Dan kan het verstandig zijn om jezelf met aanvullende zorg te verzekeren. Zo hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien.

Wordt fysiotherapie mee vergoed in mijn basis zorgpakket?

Wordt fysiotherapie mee vergoed in mijn basis zorgpakket? Voor een deel wordt fysiotherapie wel vergoed door je basis zorgverzekering. Dit is echter wel afhankelijk van je leeftijd en de verklaring waarom je fysiotherapie nodig hebt. Mocht je (extra) fysiotherapie niet vergoed worden door je basispakket, dan kun je je altijd aanvullend laten verzekeren voor fysiotherapie.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ziektekostenverzekeringen vergelijken kunt nu eenvoudiger dan ooit. Maak gebruik van vergelijkingssites en vergelijk verschillende basiszorgverzekeringen binnen enkele minuten. Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang dat je een verzekering afsluit, die goed aansluit op je persoonlijke wensen en zorgbehoefte. Maak daarom gebruik van een vergelijkingswebsite, zodat je diverse zorgverzekeringen kan vergelijken met elkaar.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *