Dit is waarom steeds meer vrouwen voor private lease kiezen 0

waarom-steeds-meer-vrouwen-private-lease-kiezen

Private lease is een ware trend aan het worden. Al in 2015 bleek uit cijfers van het CBS dat de hoeveelheid lease auto’s op de weg enorm zou stijgen. Opvallend is ook dat zij verwachten dat een groot deel van de bestuurders rond 2020 vrouwen zullen zijn. Maar waarom kiezen vrouwen tegenwoordig massaal voor een private lease contract? Hoe kunnen we deze populariteit verklaren? Dat lees je in dit artikel!

Waarom deze verandering?

Tot 2014 zagen we dat private lease vooral werd ingezet voor mannelijke ondernemers. Een ‘auto van de zaak’ was geen onbekend begrip voor de meeste mannen. Maar waarom zien we dan tegenwoordig steeds meer vrouwen in deze auto’s rijden? Dit heeft meerdere redenen. De voornaamste is dat een auto leasen de afgelopen jaren ook voor particulier gebruik een stuk interessanter is geworden.

Steeds meer jonge gezinnen kiezen voor een lease auto. De voordelen zijn dan ook duidelijk. Over een nieuwe auto beschikken voor een niet al te groot bedrag per maand is natuurlijk heel aantrekkelijk. Daarnaast kom je ook nooit meer voor onverwachte kosten te staan. Vooral voor jonge gezinnen kan dit erg prettig zijn.

Opvallend weinig vrouwen rijden in ‘auto van de zaak’

Opvallend is dat, alhoewel er steeds meer vrouwen in private lease auto’s rijden, vrouwen juist minder in een auto van de zaak rijden. Dit komt doordat zij vaak werkzaam zijn in werktakken waar een auto van de zaak niet nodig is. Meestal zien we deze auto’s bijvoorbeeld in de volgende bedrijfstakken: bouwnijverheid, zakelijke diensten en informatie en communicatie. Dit zijn bedrijfstakken waar voornamelijk mannen werkzaam zijn. De vrouw zal dus minder snel in aanmerking komen voor een private lease auto van de zaak.

auto van de zaak vrouw

Voor particulier gebruik rijzen de cijfers echter de pan uit. Vrouwen maken massaal gebruik van lease contracten. Dit heeft ook te maken met het aantal vrouwelijke zzp’ers in ons land. Steeds meer vrouwen werken als zzp’er op de arbeidsmarkt. Dit komt voornamelijk doordat het tegenwoordig bijna noodzakelijk is om over twee inkomens te beschikken en vrouwen daardoor vaker blijven werken, maar ook doordat dit beter te combineren is met het runnen van een gezin. Zij hebben dan ook steeds vaker baat bij private lease.

Vaker twee of meer auto’s

Daarnaast zien we anno 2019 dat steeds meer gezinnen over twee of meer auto’s beschikken. Twee geheel nieuwe auto’s kopen is echter met een normaal inkomen bijna niet te doen. Een auto leasen biedt dan de uitkomst. Hierdoor kunnen ze alsnog over een nieuwe auto beschikken, zonder dat ze direct een groot bedrag moeten afrekenen. Ook hierbij is het vaak de vrouw die het contract afsluit. Doordat steeds meer vrouwen werken of door een druk gezinsleven mobieler moeten zijn, hebben zij ook steeds meer baat bij een eigen auto.

Een auto leasen, dat lijkt de komende jaren eerder een regel dan een uitzondering te worden. Private lease rijders zijn te vinden in alle leeftijden en zowel man als vrouw hebben baat bij deze fijne oplossing. Overweeg jij ook om een private lease contract af te sluiten?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *