Waarom een testament opstellen belangrijk is 0

Waarom een testament opstellen belangrijk is

Laten we eerlijk zijn, je denkt niet graag na over je eigen overlijden. Maar met het oog op nabestaanden is dat wel een goed idee. Door een testament op te stellen bepaal je wie jouw bezittingen in handen krijgt. Nog belangrijker is het aanwijzen van een voogd voor je minderjarige kinderen. Daarom is het zeker aan te raden om stil te staan bij het opstellen van een testament. Het geeft bovendien extra rust wanneer je in de wetenschap bent dat na je dood alles goed wordt afgehandeld.

Wie wordt de voogd voor jouw kinderen?

Je kinderen zijn het belangrijkste in je leven. Iedere moeder heeft voor hen een mooie toekomst voor ogen. Normaal gesproken neemt jouw partner de zorg over jouw kinderen volledig op zich wanneer jij komt te overlijden. Bij het overlijden van beide ouders is het echter noodzakelijk om een voogd aan te wijzen. Je bepaalt dit allemaal in je testament. Dat niet alleen, het is sowieso een goed idee om hier over na te denken. Want de eventuele toekomstige voogd dient ook op de hoogte te zijn. De meeste mensen verbinden een testament opstellen direct met geld en ander materieel bezit. Maar de toekomst van je kinderen is natuurlijk vele malen belangrijker.

Meer informatie voor het opstellen van een testament.

Waarom een testament belangrijker is dan in het verleden

Er zijn standaard procedures die in werking treden wanneer een overledene geen testament heeft opgesteld. Afhankelijk van de specifieke situatie gaan bezittingen bijvoorbeeld naar de partner, de kinderen of andere familieleden. Maar in de moderne maatschappij zijn partners lang niet altijd op een juridische manier met elkaar verbonden. Een steeds groter deel van de mensen woont samen en heeft kinderen maar is niet getrouwd. Je vangt dit op door te kiezen voor een geregistreerd partnerschap of het opnemen van extra notulen in een samenlevingscontract. Wanneer je hier niet over beschikt is het opstellen van een testament absoluut een vereiste. Want anders kan het zomaar voorkomen dat jouw levenspartner niks van je bezittingen ontvangt.

Jouw erfenis in de juiste handen

Een notaris helpt je bij het opstellen van een rechtsgeldig testament. Door samen te werken met een professional weet je daarnaast zeker dat alles goed geregeld is. Aangezien het vrijwel geen doen is om alle regels zelf te kennen en aan alle voorwaarden en uitzonderingen te denken. Door een notaris in de arm te nemen weet jij dat alles goed geregeld is en heb je weer een zorg minder in het leven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *