Waar moet je op letten bij het vergelijken van elektrische fietsen? 0

Waar moet je op letten bij het vergelijken van elektrische fietsen

Tegenwoordig heb je heel wat keuze wanneer je een elektrische fiets wilt kopen. Tot een paar jaar geleden waren er nog maar een paar merken verkrijgbaar. Ook waren andere modellen dan de reguliere stadsfiets niet als elektrische fiets verkrijgbaar. Toen de elektrische fiets begon aan te slaan bij jong en oud, waagden meer producenten zich op de snel groeiende markt. Nu kun je kiezen uit tientallen merken en honderden modellen. Ook de technische specificaties zijn heel verschillend, net als de prijzen. Je elektrische fiets vergelijken met anderen loont dus zeker de moeite.

Van fabriek naar consument

Bij sommige merken wordt de tussenhandelaar overgeslagen en komen de fietsen rechtstreeks van de fabriek. Dat scheelt natuurlijk in de prijs. Op de prijslijst van Amslod fietsen kun je dat duidelijk terugzien. Toch hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld service en onderhoud. Eigen Experience Centers zorgen ervoor dat je de fiets kunt uitproberen door een testritje te maken, Ook kunnen de vertegenwoordigers bij je aan huis komen, zodat je thuis in alle rust een fiets kunt uitproberen. Ook tijdens de driejarige garantieperiode komen monteurs aan huis om reparaties of vervangingen te doen. Zo wordt het ontbreken van de tussenhandel opgevangen.

Waardoor de prijs wordt beïnvloed

De prijs van een elektrische fiets wordt ook bepaald door de kwaliteit van de onderdelen en de gebruikte techniek. Dat is niet anders dan bij niet-elektrische fietsen. Bij een elektrische fiets komt er een aandachtspunt bij, namelijk de motor. Er zijn fietsen met een middenmotor, met een achterwielmotor en met een voorwielmotor. De motor zorgt voor de gewenste trapondersteuning en is er in soorten en maten. De middenmotor is het populairst en biedt de beste fietservaring. Wat mensen van de verschillende fietsen en modellen vinden en hun Amslod ervaringen kun je op vele plekken op het internet terugvinden.

De display en de accu

Onderzoek goed wat het beste past bij jouw wensen. Een ander interessant onderdeel is de display. Daarop kun je de gewenste trapondersteuning aangeven. Sommige zijn heel simpel, met een paar lampjes, andere zijn complete computers met heel veel andere fietscomputer functies. Tot slot kan de display ook nog dienen als beveiliging tegen diefstal. Wanneer je de display verwijdert werkt de trapondersteuning niet meer en is de fiets eigenlijk waardeloos geworden. Tot slot is er de accu. De capaciteit van de accu bepaalt je actieradius. Ga dus na wat je behoefte is. Gebruik je de fiets voor korte ritjes in de stad, dan heb je een hele andere behoefte dan wanneer je lange tochten in de heuvels maakt. Verder zijn er nog allerlei andere dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf van je fiets: het aantal versnellingen, het gewicht van de fiets, kleur en model natuurlijk en de garantie op de fiets, de motor en de accu.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *