Uitvaartverzekering afsluiten voor je hele gezin 0

uitvaartverzekering afsluiten

De meeste mensen sluiten individueel een uitvaartverzekering af. Maar wist je dat het veel voordelen kan opleveren om meerdere personen mee te verzekeren? Natuurlijk wil je er liever niet aan denken, maar er kan altijd wel iets gebeuren. Niets is zeker in het leven, enkel de dood. Daarom is het verstandig om je hierop voor te bereiden middels een uitvaartverzekering.

Bovendien is de premie voor een uitvaartverzekering niet al te hoog, vaak ben je voor enkele euro’s per maand verzekerd van een mooie uitvaart als de tijd gekomen is. Bovendien kan het voordeliger en eenvoudiger zijn om je partner en eventuele kinderen direct mee te verzekeren. Een uitvaartverzekering afsluiten voor je hele gezin; waar moet je op letten en wat zijn de voordelen?

Neem persoonlijke wensen door

Wanneer je een uitvaartverzekering voor meerdere personen wilt afsluiten, is het wel belangrijk om persoonlijke wensen goed op een rijtje te zetten. Het kan immers voorkomen dat je partner een heel andere kijk op zijn uitvaart heeft dan jij.

Misschien wil hij/zij wel gecremeerd worden en jij liever begraven, dit kunnen wensen zijn die een heel ander kostenplaatje met zich meedragen. Daarom zal de polis vaak in meerdere delen worden opgesplitst.

Op basis van persoonlijke wensen en eisen worden de polissen goed verdeeld. Zo leg je alles vroeg en duidelijk vast. Bovendien ben je zo al op de hoogte van elkaars wensen. Dat geeft rust in een moeilijke periode.

Voordelig

Natuurlijk is het financiële plaatje ook belangrijk. Betaal je écht minder premie als je voor meer mensen een uitvaartverzekering afsluit? Vaak is dit wel degelijk het geval, ondanks dat de premie op het eerste gezicht natuurlijk een stuk hoger ligt.

Wanneer je de premie gaat delen in het aantal personen, zal je merken dat je veel minder betaald dan als je voor iedereen individueel een verzekering had afgesloten. Hier kan je echter nooit klakkeloos vanuit gaan. Vergelijk altijd eerst de verschillende uitvaartverzekeringen, zo weet je zeker dat je voor de voordeligste optie hebt gekozen.

voordelige uitvaartverzekering

Kinderen gratis meeverzekerd

In de meeste gevallen zijn kinderen gratis meeverzekerd. Wanneer je kinderen (jonger dan 18 jaar) bij jou in huis wonen, kan het dan ook zeer voordelig zijn om ze bij jouw huidige polis bij te schrijven.

Kinderen overlijden gelukkig veel minder snel dan volwassenen. Hierdoor nemen uitvaartverzekeraars dit risico vaak op zich. Zo betaal je niet extra, maar ben je wel altijd verzekerd van een mooie uitvaart als het noodlot toeslaat. Hou wel in je achterhoofd dat dit niet bij iedere uitvaartverzekeraar geldt.

In sommige gevallen betaal je een klein bedrag extra als je een kind laat bijschrijven. Het kan dan voordeliger zijn om bij een andere verzekeraar een contract af te sluiten. Onderzoek dit goed, alvorens je een definitieve beslissing maakt. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld.

Ongeboren baby’s zijn tijdens de zwangerschap meestal automatisch meeverzekerd, en een pasgeboren baby tot 2 à 3 maanden na de geboorte. Het is natuurlijk wel fijn dat je verzekerd bent bij een verzekeraar waar je een goed gevoel over hebt. Vervolgens sluit je eenvoudig een uitvaartverzekering online of telefonisch af. Snel geregeld en verzekerd voor de toekomst.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *