Sporten om eens te proberen 0

Een nieuwe sport of activiteit kan een leuke manier zijn om het huis uit te komen of jezelf uit te dagen. Of je nu wel of geen ervaring hebt, er zijn genoeg leuke hobby’s en sporten die een positief effect op je gezondheid kunnen hebben. Je sport, je eet gezond, misschien wel eens met een maaltijd van fuelyourbody.nl, maar je wil ook wel eens iets anders proberen. Er zijn natuurlijk tal van opties, waardoor het lastig kan zijn om te weten waar je moet beginnen. Misschien haal je hier wat inspiratie uit. 

Rotsklimmen

Als je een sport zoekt waarbij je je hele lichaam traint, maar die ook gunstig is voor je geestelijke gesteldheid, dan is rotsklimmen een goede optie. Klimmen versterkt je handen, armen, schouders, nek, rug, buik, billen, dijen en kuiten. Daarnaast verbetert het de flexibiliteit, je uithoudingsvermogen en kan het stress verminderen. Bedenken waar je heen moet als je aan een klimmuur hangt is een uitdaging en klimmers vergelijken klimmen het ook wel eens met een fysiek schaakspel. Je bent altijd aan je volgende zet (of stap) aan het denken. Als je niet zeker weet of je van klimmen wel je hobby wil gaan maken, omdat je niet van hoogtes houdt, dan kun je overwegen om te beginnen met boulderen. Boulderen is eigenlijk klimmen op kleinere schaal, de muren zijn ongeveer 3 tot 4 meter hoog. Bij het boulderen heb je ook geen veiligheidsuitrusting zoals helmen, touwen en harnassen nodig maar ligt er een valmat. 

Lopend voetbal

Lopend voetbal is precies wat je denkt; een wandelende versie van het gewone voetbal. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen die gestopt zijn met voetbal vanwege hun leeftijd of een blessure, maar is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, bij zowel mannen als vrouwen. De regels zijn simpel: er wordt niet gerend, er is geen lichamelijk contact tussen spelers en er zijn intrappen in plaats van inworpen. Op deze manier wordt het lichaam minimaal belast en daardoor is het een goede manier om fit te blijven, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je geblesseerd raakt. Iedereen kan spelen in zijn of haar eigen tempo. De teams zijn vijf tegen vijf of zes tegen zes. Het is over het algemeen een erg sociaal en gezellig spel. Dat betekent natuurlijk niet dat het niet competitief kan zijn!

Dansen

Sommige mensen hebben het geluk dat ze zijn geboren met een natuurlijk ritme, terwijl anderen misschien wat roestiger zijn. Het mooie van dansen is dat je er niet goed in hoeft te zijn om er profijt en plezier van te hebben. Dansen verbetert je conditie en kan je zelfvertrouwen vergroten. Daarnaast houdt het ook je geest scherp en verbetert het je balans en coördinatie. Als je kiest voor een groepsdansles   is dat ook een kans om je sociale kring te vergroten. Van welke soort muziek je ook hout, er is voor iedereen wel een dansstijl te vinden. Ben je na zo’n sportles te moe om te bedenken wat je wil eten? Dan kun je ook eens voor snelle maaltijd pakketten kiezen.

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *