Nieuwe cartridges kopen? Hier moet je op letten! 0

Nieuwe cartridges kopen

Waar zouden we zijn zonder printer? Even snel bioscoopkaartjes of je administratie printen, een aankondiging maken, enzovoorts. Zowel thuis als op kantoor komt dit apparaat altijd van pas. Hoewel de aanschaf van een nieuwe printer al voor veel keuzestress kan zorgen, zijn er ook nog heel veel andere zaken waar je over na moet denken. Zo ook het kopen van nieuwe cartridges. Zonder inkt heb je immers niets aan jouw mooie printer.

Het is noodzakelijk om cartridges aan te schaffen als je gebruik wilt maken van je printer. Deze zorgen ervoor dat de printers hun werk kunnen blijven doen. Zonder inkt werkt jouw printer niet. Toch vinden veel mensen het best wel lastig om de juiste cartridges te kopen. Welke is immers geschikt voor jouw printer? Hoe houd je de kosten zo laag mogelijk? Kortom, waar let je op bij het kopen van nieuwe cartridges? In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg.

Welke cartridge is geschikt voor mijn printer?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste cartridge aan te schaffen. Het is niet altijd mogelijk om iedere cartridge in jouw printer te gebruiken. Voorkom daarom een miskoop en zoek eerst zorgvuldig uit welke je nodig hebt. Dit doe je op de volgende manieren:

  • De makkelijkste manier om de juist inkt te kopen is door het gebruik van de fabrikantcode van je printer. Deze kun je meestal gewoon in de handleiding vinden. Heb je deze niet bij de hand? Dan kun je de geschikte patronen ook vinden met behulp van het merk- en typenummer van je printer. Zoekmachines zijn hierbij je beste vriend.
  • Heb je al eerder een cartridge gekocht? Dan kun je ook simpelweg zoeken op het serienummer.

Welke cartridge is geschikt voor mijn printer?

Formaat kiezen

De meeste cartridges zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo kun je voor een standaard maat kiezen of een XL-variant. Welke voor jou de beste keuze is, is voornamelijk afhankelijk van hoeveel je print.

Iemand die regelmatig print of vaak grotere aantallen print, zal logischerwijs meer baat hebben bij een XL cartridge. Simpelweg omdat je uiteindelijk per pagina minder zal betalen. Dit is bijvoorbeeld de beste keuze voor een printer op kantoor. Thuis zal je wellicht een stuk minder printen en is het doorgaans niet nodig om de cartridge met enige regelmaat te vervangen. In dat geval volstaat de standaard variant. Deze kosten minder bij aanschaf en je hebt hier lang plezier van. Ideaal als je onregelmatig print!

Kiezen voor originele of huismerk cartridges

Wanneer je nieuwe cartridges gaat kopen, zal je merken dat er enorm veel prijsverschil bestaat. Dit komt voornamelijk doordat er zowel huismerk als originele cartridges worden aangeboden. Welke keuze je maakt is geheel aan jou. Over het algemeen verschillen huismerk en originele cartridges qua kwaliteit weinig van elkaar. Ook huismerk cartridges worden eerst zorgvuldig gekeurd, alvorens zij verkocht mogen worden. Hierdoor weet je altijd zeker dat de kwaliteit volgens de richtlijnen is. Bovendien zal de garantie van je printer nooit vervallen als je een huismerk gebruikt en betaal je logischerwijs ook minder.

Sommige vrouwen geven toch de voorkeur aan originele cartridges, omdat ze zo zeker weten dat deze geschikt zijn voor hun printer. Natuurlijk is dat ook een prima keuze. Bedenk echter wel dat een huismerk variant in kwaliteit niet onder doet en bovendien een stuk goedkoper zal zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *