Nieuw telefoonhoesje kopen: hier moet je op letten 0

Nieuw telefoonhoesje kopen: hier moet je op letten

Bij de aanschaf van een nieuwe telefoon is het verstandig om ook direct een hoesje te kopen. Gebruik je telefoon zeker niet zonder enige vorm van bescherming. Smartphones zijn erg kwetsbaar en het zou zonde zijn als deze binnen de kortste keren beschadigd is. Ben je toe aan een nieuw telefoonhoesje omdat je een nieuwe telefoon hebt gekocht of omdat je huidige gewoon wel een upgrade kan gebruiken? Dan vraag je jezelf misschien af wat de beste keuze is. Het aanbod is tegenwoordig immers erg groot. In dit artikel helpen we je graag op weg.

Passend bij jouw telefoon

Misschien vanzelfsprekend, maar het mag toch niet ongenoemd blijven. Voordat je op zoek gaat naar een nieuw hoesje, is het eerst belangrijk om te onderzoeken welke je nodig hebt. Niet elk hoesje zal op jouw smartphone passen. Een Samsung S22 hoesje past bijvoorbeeld niet op een iPhone en vice versa. Het hoesje moet goed om de telefoon heen aansluiten om deze optimale bescherming te kunnen bieden.

Soort hoesje

Er zijn heel veel verschillende soorten hoesjes verkrijgbaar. Elk soort heeft zo haar eigen voor en nadelen.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een book case. Dit is de meest standaard variant. Deze bedekt de hele telefoon en heeft een klep aan de voorkant. Zo sla je hem open zoals je ook een boek zou openen. Bij dit model bestaat ook vaak de mogelijkheid om pasjes op te bergen. Het nadeel is dat de klep vaak in de weg kan zitten als je wil bellen of een foto probeert te maken.

Dan zijn er ook nog back covers. Dit zijn hoesjes die enkel de achterkant van de telefoon beschermen. Je kunt deze het beste combineren met een screenprotector. Voordeel is dat het hoesje dus nauwelijks in de weg zit. Tegelijkertijd moet je je beeldscherm dus wel extra bescherming bieden. Anders loopt deze het risico om snel te beschadigen.

Extra eigenschappen

Bedenk voordat je een nieuw hoesje koopt ook goed welke mogelijke extra’s je ook belangrijk zou vinden. Ben je bijvoorbeeld erg bezig met het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk op onze wereld? Kies dan voor een hoesje van plantaardig of gerecycled materiaal. Er zijn ook hoesjes waarmee je draadloos kunt opladen of waar je extra accessoires aan toe kunt voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld voor een hoesje met ingebouwde portemonnee? Genoeg opties dus. Bepaal wat voor jou echt belangrijk is. Dan maak je altijd de juiste keuze. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *