Microblading wenkbrauwen, alles wat je daarover moet weten 0

Microblading wenkbrauwen, alles wat je daarover moet weten

Microblading wenkbrauwen is een optie voor jou

Heb je alle opties al geprobeerd voor je wenkbrauwen? Maar ben je nog niet bekend met microblading? Lees dan vooral even verder, hieronder wordt alles over microblading wenkbrouwen uitgelegd.

Wanneer je ondertussen ieder potlood, poeder, pigment, gel en stencil hebt gebruikt, maar je bent nog steeds niet tevreden over je wenkbrauwen, dan is er ook nog te kiezen voor microblading. Dat is een permanentere manier om je wenkbrauwen voller te doen lijken. Microblading wordt steeds populairder. En dat is ook niet zo heel gek, want het blijft niet alleen ontzettend lang mooi, maar het is ook nog eens een optie die er heel natuurlijk uitziet.

Wat is microblading wenkbrouwen en de verschillende vormen

Bij een reguliere tatoeage, waar microblading ook wel mee vergelijk wordt, wordt de inkt in je huid aangebracht met een machine, maar met microblading gebeurt dat met de hand. Degene die het bij je doet tekent dunne, haarachtige lijntjes om de natuurlijke haartjes van je wenkbrauwen na te bootsen. De inkt gaat minder diep de huid in dan bijvoorbeeld bij een normale tatoeage.

Maar zo zijn er ook verschillende vormen van microblading wenkbrouwen. De techniek is namelijk in de loop der jaren steeds meer veranderd. Zo heb je tegenwoordig ook micro feathering, waarbij er met heel lichte hand haartjes aan de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen wordt toegevoegd en je hebt micro shading, dan wordt de look van wenkbrauwpoeder nagebootst. Als je er niet van houdt om wenkbrauwtrends te volgen, dan is de klassieke optie gewoon beste optie.

Voorbereiding is belangrijk

Je moet wel met een aantal aspecten bezighouden wanneer je dit wilt laten doen. Vermijd alles waar je bloed dunner en je huid kwetsbaarder van wordt: alcohol drinken of aspirine gebruiken voor de behandeling, of retinol op je gezicht smeren, is ook niet goed. Retinol maakt je huid namelijk dunner en zorgt ervoor dat je meer zult bloeden. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat het pigment sneller uit je huid verdwijnt door het bloeden. Vermijd dus ook bloedverdunners, aspirine, cafeïne en alcohol tijdens het helingsproces.

De voordelen van microblading

De volgende voordelen zijn van kracht bij microblading:

  • Tijdwinst: Je wenkbrauwen altijd in model en mooi opgemaakt.
  • Natuurlijk effect: Microblading wenkbrouwen is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Dit zorgt voor een natuurlijk effect.
  • Minder agressief voor de huid: Microblading is minder agressief voor de huid, dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, waardoor de huid sneller geneest en men minder last heeft van pijn en zwelling.
  • Binnen 3 dagen te verwijderen: Hoewel het de bedoeling is dat je van microblading zo lang mogelijk plezier hebt, kan het zijn dat je er toch spijt van hebt of dat je niet blij bent met het resultaat. Dan is het mogelijk om tot drie dagen na de behandeling het pigment te verwijderen door de korstjes weg te krabben.
  • Kleine investering: Een microblading behandeling kost gemiddeld tussen de € 250 en € 300. Dat lijkt misschien een flink bedrag, maar vergeet niet dat je er tussen 1 tot 2 jaar baat bij hebt. Vanuit dat perspectief vallen de kosten dus wel mee.

De nadelen van microblading wenkbrouwen

Maar naast voordelen zijn er ook nadelen. Dit zijn de nadelen wanneer je kiest voor microblading wenkbrouwen:

  • Geen variatie in wenkbrauwvorm en -make up: Ben je iemand die graag vaak wisselt van look, dan kun je beter geen semi-permanente of permanente make-up nemen.
  • Allergische reacties: Heb je vaak last van allergieën, dan moet je voorzichtig zijn met microblading. Het pigment zou een allergische reactie kunnen uitlokken. Raadpleeg eerst een dermatoloog of gespecialiseerde beautysalon.
  • Niet tijdens de zwangerschap: Microblading wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, gezien in die situatie de immuunreacties niet goed te voorspellen zijn.
  • Liever niet bij diabetespatiënten: Diabetespatiënten zijn gevoeliger voor infecties en daarom is het af te raden of er moet extra veel aandacht besteed worden aan goed ontsmetten.
  • Overige contra-indicaties: Overige contra-indicaties voor microblading zijn: hemofilie, hepatitis, aids, huidkanker, eczeem, wondjes en het gebruik van bloedverdunners.

Is het pijnlijk?

Twijfel je nu nog steeds, want je weet niet zo goed wat je moet met de voor- en nadelen. Wanneer je dan weet of het wel of niet pijnlijk is, kan je de keuze misschien wat makkelijker maken: Maar sommige mensen voelen het meer dan anderen. Het voelt een beetje aan als kleine krasjes op je huid. Je voelt het, maar het is niet ondraaglijk. Vaak wordt er van tevoren wat verdovende crème aangebracht op de huid om de pijn te verzachten. Heb je een hele lage pijngrens? Geef dat dan zeker even aan, dan wordt er zeker rekening mee gehouden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *