Lekker bourgondisch koken 0

Lekker bourgondisch koken

Bij bourgondisch koken denken veel mensen aan het braden van bijvoorbeeld een runderrollade. Dit wordt voornamelijk gegeten wanneer mensen ergens tijdens de feestdagen gaan eten. Daarnaast kun je met rundvlees ook heerlijke hachee of stoofvlees maken voor bijvoorbeeld de friet. Ook dit wordt voornamelijk tijdens bijzondere gelegenheden gegeten.

Wat is de lekkerste bereidingswijze voor een rollade?

Het braden van Rollade kun je op verschillende manieren doen. De meest mensen bakken het rondom goudbruin en doen het daarna in de oven op zo’n 200 graden. Dit zorgt ervoor dat het vlees rustig en gelijktijdig kan garen. Dat is heel belangrijk bij rundvlees want hoe beter het gegaard is hoe meer het uit elkaar valt. Dit zorgt voor de unieke smaakbeleving die je bij een runderrollade wil bereiken. Veel mensen vervangen vandaag de dag boter door olie. Dit zorgt ervoor dat je een nog krokanter randje krijgt waardoor er ook een heerlijke bite in zit. Afhankelijk van de grootte van het stuk vlees moet je het ongeveer 2-3 uur garen in de oven. Het rondom bruin bakken kun je in ongeveer 10 minuten doen. Door het in de oven te garen kook je ook nog eens zonder stress. Op deze manier kun je lekker wat voor jezelf doen terwijl het eten gemaakt wordt.

Zo kun je een runderrol braden in de pan

Het braden van Runderrol in de pan kun je op verschillende manier doen. De meeste mensen bakken het vlees rondom bruin en voegen daarna water, bier of wijn toe om hem te laten garen. In maximaal 3 uur tijd is het vlees dan klaar. Om nog meer smaak aan het vlees te geven kiezen veel mensen ervoor om knoflook in de rundderrol te steken. Dit zorgt ervoor dat hij de sterke smaak van knoflook helemaal opneemt. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om laurier of ui toe te voegen voor een subtiel smaak te geven aan het vlees. Hierbij is het wel belangrijk dat je het vlees dan regelmatig keert. Het lekkerste is dit gerecht met aardappelpuree en rode kool. Zo maak je het op de oer hollandse manier. Echter smaakt rundvlees bijna overal bij waardoor je oneindig kunt variëren.

Waarom veel mensen rundvlees braden

Bij het braden van Rundvlees denken de meeste mensen aan het maken van hachee. Dit is een gerecht wat de Fransen naar ons toegebracht hebben, maar wat als een echt Nederlands gerecht wordt gezien. Al eeuwenlang wordt dit gerecht vooral bereid tijdens speciale dagen zoals kerst of andere feestdagen. De smaakvariaties en bereidingswijze zijn door de jaren heen erg veranderd. Zo is het niet alleen meer mogelijk om het in de pan te maken, maar kiezen ook steeds meer mensen voor de oven of om het te stomen. Daarnaast is het een gerecht wat bijna iedereen lekker vindt. Het is ook een gerecht wat je met het hele gezin kunt maken. Op deze manier kan iedereen wat bijdragen aan het eten en ben je gezellig met familie, vrienden en kennissen samen bezig in de keuken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *