Het verschil tussen een naaimachine en een lockmachine 0

Het verschil tussen een naaimachine en een lockmachine

Vind je het leuk om zelf kleding te maken of te vermaken? Misschien kun je kapotte kleding wel heel goed repareren met een naaimachine. Als je het eenmaal onder de knie hebt dan kun je er vaak in korte tijd veel mee bereiken. Maar wat is dan het verschil tussen een naaimachine en een Lockmachine? Het is goed dat je je daar eens in gaat verdiepen. We leggen het graag aan je uit. De meeste mensen die een naaimachine hebben en graag wat meer willen bereiken willen ook een lockmachine aanschaffen. Hiermee kun je namelijk de creaties die je zelf hebt gemaakt nog wat netter afwerken. Je hebt ook bepaalde kledingstukken die alleen gemaakt kunnen worden met een speciale lock methode. Welke machine je dus gaat kiezen, hangt ook af van hetgeen wat je gaat maken. Maar misschien kun je ook beide wel gebruiken als je erg creatief bent!

Duidelijke verschillen

Er zijn een paar grote verschillen tussen een reguliere naaimachine en een lockmachine. Je zou kunnen zeggen dat een lockmachine een soort naaimachine is. Ze hebben beide namelijk een of meerdere naalden en dit heeft als doel om de draad door het textiel te prikken. Het oog bevindt zich dan vlak bij de punt. Het verschil is te vinden in de techniek, waar de steken gemaakt worden. Allereerst gaan we dieper in op de lockmachine. De lusjes van een of meerdere draden borgen bij elkaar. Maar bij een naaimachine heb je een boven en een onder draad en die hebben hulp van een kleine spoel en dan worden ze zo om elkaar heen geslagen. De lus wordt helemaal om de spoel getrokken bij een naaimachine, als de draad op is dan moet de spoel vaak vervangen worden. Bij een naaimachine spreek je over stiksteken, bij een lockmachine zijn het kettingsteken en wordt er geen losse spoel gebruikt.

Voordelen in het gebruik

Het is maar net wat jij prettig vindt in het gebruik en het ligt er ook aan wat je wil maken. Maar het voordeel bij een lockmachine is wel dat je niet iedere keer een spoel hoeft te vervangen en door een beweging te maken heb je al een afgewerkte en ook een opgestikte naad. Ze kunnen ook veel sneller naaien dan reguliere naaimachines. Daarnaast worden er bij een lockmachine ook niet zo’n hoge eisen gesteld aan het garen wat je wil gebruiken. Bij Huissteden kun je een kijkje nemen om een beeld te kijken van hetgeen wat jij nodig hebt. Een naaimachine zorgt namelijk ook voor een groot aantal voordelen en daar heb je verschillende soorten naaigaren voor.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *