Het gemak en de voordelen van een warmhoudplaat 0

warmhoudplaat

Een warmhoudplaat is ervoor bedoeld om een pan, bord of schaal boven een warmtebron te plaatsen. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een warmhoudplaat gerechten warm kan maken. Dit is echter onjuist. Deze platen worden enkel bedoeld om warm te houden. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer het eten al klaar is voordat iedereen in huis aanwezig is. Zo hoef je niet te wachten tot alles koud wordt, maar geniet iedereen van een heerlijk warm maaltje.

Maar wat zijn nu precies de voordelen van een professionele warmhoudplaat? Wanneer komt deze van pas? En waar moet je op letten als je deze koopt? Wij zetten een aantal waardevolle tips voor je op een rijtje.

Voordelen van een warmhoudplaat

Een warmhoudplaat heeft enorm veel voordelen. Niet alleen voor particulier gebruik, maar ook in de horeca. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Gerechten warm houden als nog niet alles gereed is. Zeker in grote gezinnen is dit heel handig. Zo kan je maaltijden warm houden wanneer nog niet iedereen thuis is voor het eten en hoef je niet op verschillende tijdstippen in de keuken te staan. Ook in de horeca is dit prettig. Sommige maaltijden zijn namelijk sneller klaar dan andere en zo kan je toch alles tegelijkertijd uit serveren.
  • Een warmhoudplaat met snoer blijft constant op temperatuur. Hierdoor maakt het niet uit hoe lang het duurt voordat je de maaltijden kunt serveren. Ze blijven warm totdat je de plaat uitschakelt. De warmhoudplaat zal hierbij niet afkoelen.
  • De meeste professionele warmhoudplaten beschikken over een zogenaamde warmtebeveiliging. Hiermee wordt voorkomen dat de plaat te warm wordt, waardoor eten eventueel nog kan nagaren. Bovendien is hierdoor ook extra veiligheid geboden bij het verwijderen van de borden, pannen of potten van de plaat.

Voordelen van een warmhoudplaat

Warmhoudplaat kopen: waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een warmhoudplaat is het belangrijk om enkele dingen in overweging te nemen. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar je de plaat precies voor gaat gebruiken. Voor particulier gebruik zijn er verschillende modellen beschikken.

Hierbij is de belangrijkste keuze tussen een warmhoudplaat met of zonder snoer. Bij een warmhoudplaat met snoer wordt de plaat verwarmd met een warmte-element. Het nadeel hiervan is dat deze altijd op het elektriciteitsnetwerk aangesloten moet worden. Daarentegen is het wel prettig dat de plaat niet vroegtijdig kan afkoelen, waardoor de gerechten altijd warm geserveerd kunnen worden. Indien je kiest voor een warmhoudplaat zonder snoer is deze veel eenvoudiger te verplaatsen. Zo kan je deze gerust op de eettafel plaatsen, zodat je gezinsleden eenvoudig hun bord kunnen pakken wanneer ze gereed zijn. Het nadeel van deze plaat is dat deze echter vroegtijdig kan afkoelen, waardoor de maaltijden niet oneindig warm gehouden kunnen worden.

Ben je op zoek naar een warmhoudplaat voor professioneel gebruik? Bedenk dan goed hoeveel capaciteit deze plaat nodig heeft. Je wil er namelijk voor zorgen dat alle maaltijden verwarmd kunnen worden. Dan is ruimtegebrek natuurlijk geen prettig idee. Gelukkig zijn er heel veel verschillende professionele warmhoudplaten verkrijgbaar. Zo vind je er altijd één die bij jouw restaurant of andere horecagelegenheid past.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *