Help mijn kind heeft dyscalculie  0

Help mijn kind heeft dyscalculie 

Dyscalculie is ontzettend vervelend. Het kind heeft moeite met getallen en rekenen. Heeft jouw kind dit? Dan zetten veel ouders en leraren remedial teaching in. Dit is ook zeer succesvol. Maar er is nog een factor die hierbij kan helpen, namelijk bijles. 

Bijles pakt niet zozeer het dyscalculie probleem aan, want dat is ingewikkelder. Maar het biedt ondersteuning. Bovendien help je het zelfvertrouwen van het kind enorm.

Wat is dyscalculie? 

Dyscalculie is een leerstoornis. Hierdoor heeft een kind moeite met onder andere:

  • Getallen op de juiste manier opschrijven. 
  • Getallen op de juiste manier lezen. 
  • Rekenregels niet beheersen. 
  • Klok kijken. 
  • Weinig ruimtelijk inzicht. 

De stoornis komt weinig voor. Maar heeft wel vaak een grote invloed op het zelfvertrouwen van kinderen. Ze halen vaak slechte cijfers op school voor het vak wiskunde. Daarnaast moeten ze vaak meedoen met speciale groepen. Hierdoor voelt een kind zich anders dan anderen. 

Bijles helpt met het zelfvertrouwen en motivatie 

Bijles is een goede ondersteuning bij dyscalculie. Hoewel voorop moet worden gesteld dat bijles niet volledig de oplossing is, is het perfecte ondersteuning. Tijdens bijles krijgt een kind extra aandacht.

De stof wordt rustig besproken en geoefend. Hierdoor bouwt het kind meer zelfvertrouwen op. Ze leren manieren om goed om te gaan met de stof. Hierdoor hebben ze ook tijdens het maken van huiswerk meer handvatten. 

Mocht een kind vooral behoefte hebben aan ondersteuning, dan kun je ook huiswerkbegeleiding inzetten. Dit is gericht op het leren leren. Tijdens deze lessen wordt besproken hoe een kind om kan gaan met de planning en leert handvatten om huiswerk te maken. 

Bijles helpt met het zelfvertrouwen en motivatie 

Door te bouwen aan het zelfvertrouwen, zal ook de motivatie stijgen van je kind. Ze leren omgaan met hun stoornis. Wanneer er meer vertrouwen is in het kunnen, dan is motivatie een stuk hoger. Het is leuker om iets te doen waar je beter in wordt. Bovendien zullen de cijfers op school op verbeteren. En dat helpt zeker om het zelfvertrouwen te laten stijgen. 

Geef ondersteuning aan je kind 

Welke vorm van ondersteuning je ook kiest in het geval van dyscalculie. Bespreek de voortgang met je kind. Werkt het en stijgt het zelfvertrouwen? Dan zit je op de goede weg. Door extra ondersteuning te bieden, werk je samen aan een goede toekomst. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *