Fabienne Chapot geeft je altijd een goed gevoel 0

Fabienne Chapot geeft je altijd een goed gevoel

In de wereld van de mode komen en gaan trends met de snelheid van het licht. Hoe houd je je daarin staande als jong modemerk? Dat gaat het Nederlandse merk Fabienne Chapot in elk geval heel goed af met een kleurrijke en gedurfde collectie die het straatbeeld echt opfleurt.

Wat goed is komt snel

Vanaf het moment dat dit merk in 2006 in Amsterdam werd gelanceerd, heeft het een onuitwisbare indruk gemaakt met zijn eigenzinnige benadering van mode. Aanvankelijk lag de focus op accessoires, die zich onderscheidden door hun kleurrijke ontwerp. Maar Fabienne Chapot wilde meer en kwam tien jaar na de oprichting met een ready-to-wear collectie die de modewereld stormenderhand veroverde. Tegenwoordig is Fabienne Chapot kleding een vaste waarde en zeer gewild onder een veeleisend publiek.

Explosie van kleur en details

Fabienne Chapot is meer dan alleen een modemerk: het is een explosie van kleur, durf en persoonlijkheid. Met als resultaat een collectie kledingstukken die niet alleen het oog strelen maar ook het hart raken. De collectie omvat onder meer broeken, blouses, blazers, jurken, truien, T-shirts en tops en barst van de vrolijke prints en patronen. Die variëren van dierlijke tot bloemendesigns en van grafisch tot abstract. Levendige kleuren zoals fuchsia, koraal, groen, geel en blauw zijn daarbij favoriet. Toch zijn het niet alleen de kleuren en patronen die Fabienne Chapot zo herkenbaar maken, ook de luxe stoffen en de handgemaakte ontwerpen maken dit merk een lust voor het oog. Daarnaast maken de rijke details zoals ruches, strikken, volants, plooien en opvallende knopen elk stuk uniek. De kwaliteit van de gebruikte materialen, die zorgen voor een comfortabele pasvorm en een aangenaam draaggevoel, staat bij Fabienne Chapot hoog in het vaandel. Deze combinatie van elementen levert een collectie op die zowel bohemien als avontuurlijk is, en waarin je als vrouw jezelf kunt zijn, ongeacht de gelegenheid.

Duurzaam en inclusief

Bijzonder aan Fabienne Chapot is ook de inclusiviteit van de collectie, met maten die lopen van XS tot XXL en jeansmaten van 26 tot 32 inch. De pasvormen zijn ontworpen met de typisch Nederlandse voorkeur voor een normale tot iets ruimere maatvoering, waardoor het merk eigenlijk iedereen past, ongeacht lichaamsvorm- of grootte. Verder staat Fabienne Chapot bekend om haar duurzaamheid. Het merk gebruikt veel duurzame materialen en hanteert ethische productieprocessen om haar milieu-impact te verminderen. De productieomstandigheden zijn transparant, er wordt gekozen voor biologisch katoen en gerecyclede materialen. En Fabienne Chapot werkt samen met maatschappelijk betrokken organisaties zoals de 46dresses foundation en Spinning Closet. Zo werkt het merk binnen en buiten de modewereld aan verandering. Met Fabienne Chapot draag je dus niet alleen sprankelende mode, maar laat je zien wie je bent en waar je voor staat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *