Een iPhone of toch een Android toestel? 0

Een iPhone of toch een Android toestel?

Twijfel je of een iPhone of Android toestel beter bij je past? Dan wil je natuurlijk weten wat de voor- en nadelen van beide opties zijn. In je omgevingen zullen de meningen verdeeld zijn. Waar de één verknocht is aan de iPhone, zal de ander niets anders dan een Android toestel willen. Hierdoor kan het maken van een keuze een stuk lastiger zijn. Want hoe weet je zeker wat beter bij jou past? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van een iPhone met iOS of een Android toestel op een rijtje, zodat je zelf de juiste keuze kan maken.

De verschillen tussen iOS en Android

Het grootste verschil tussen Android toestellen en een iPhone is het besturingssysteem. Bekende merken zoals Samsung en Huawei werken met een Android besturingssysteem. Als je kiest voor iOS, kies je ook indirect voor een iPhone. Dit is immers de enige smartphone die met dit besturingssysteem werkt. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze besturingssystemen?

Voordelen van iOS  

  • iOS staat bekend om zijn eenvoudige en praktische besturingssysteem. Hierdoor is de iPhone zeer prettig in gebruik.
  • Apple blijft werken aan het besturingssysteem, waarbij ook veel aandacht aan de privacy wordt besteedt. Hierdoor werk je met een iOS systeem veilig en snel. Daarnaast kan je regelmatig rekenen op updates, wat de gebruikerservaring zeer prettig maakt.

Voordelen van iOS

Voordelen Android  

  • Bij Android beschik je over veel meer keuzevrijheid. Er zijn immers veel meer Android toestellen beschikbaar dan mobiele telefoons die iOS als besturingssysteem hanteren. Hierdoor kan je jouw telefoon geheel naar eigen wens samenstellen.
  • Met Android geniet je van heel veel verschillende aanpassingsmogelijkheden. Hierdoor kan je jouw startscherm, widgets en icoontjes naar eigen smaak indelen. Het gevolg is wel dat het besturingssysteem iets moeilijker te doorgronden is, maar na verloop van tijd krijg je dit vanzelf onder de knie.

Voordelen Android

Prijsverschillen

Natuurlijk is het prijskaartje van de mobiele telefoon ook een doorslaggevende factor in jouw uiteindelijke beslissing. Het aanbod van de twee besturingssystemen is zeer verschillend, zo ook de prijzen. Waar je bij Android toestellen over een enorm breed aanbod en prijscategorieën kunt beschikken, beschik je bij iOS enkel over het aanbod van Apple. Aangezien Apple enkel focust op hoge kwaliteit en vooruitstrevende mogelijkheden, zullen de toestellen logischerwijs duurder zijn. Heb je niet zoveel eisen en hoef je niet over het beste van het beste te beschikken? Dan kan een Android toestel een logische en goedkopere optie zijn.

Design

Bij zowel Android merken als Apple wordt er veel aandacht aan het uiterlijk besteedt. Leg de duurdere modellen van ieder merk naast elkaar en je zal zien dat er weinig verschil is. Natuurlijk zullen smaken verschillen en wil het oog ook wat. Daarom is het belangrijk om voor je zelf te kijken wat jij belangrijk vindt aan een smartphone. Speelt het uiterlijk een belangrijke rol? Dan kan een iPhone een prettige keuze zijn. Apple bespaart nooit op het uiterlijk van hun toestellen. Bovendien worden er enkel premium materialen gebruikt. Dit in tegenstelling tot sommige bekende Android toestellen zoals Samsung. Hierbij wordt er regelmatig bespaard op het materiaalgebruik, waardoor deze voor een lagere prijs verkocht kunnen worden.

Of je het beste voor een Android toestel of iPhone kunt kiezen hangt van je eigen wensen af. Een verkeerde keuze maken kan eigenlijk niet. Voor beide opties valt wat te zeggen. Vraag jezelf daarom af wat jij belangrijk vindt aan een smartphone en hoeveel geld je hiervoor over hebt. Zo wordt de keuze direct een stuk eenvoudiger.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *