Een einde aan de rommel maken 0

Een einde aan de rommel maken

Je hoeft niet eens slordig te zijn om veel hinder van rommel te hebben. Ook wanneer je iemand bent die gewoon veel koopt, kan het op enig moment zo zijn dat er gewoon veel te veel spullen in huis te vinden zijn. Zoveel dat je er gewoon geen raad meer mee weet. In dat geval is het slim om hulp te krijgen van een specialist. Een opruimcoach zorgt ervoor dat je alle problemen die je in huis tegenkomt aan kan pakken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het doorvoeren van een aantal handige trucs die je helpen.

Een systeem aanbrengen

Enkele simpele tips waar je mee kan beginnen zijn alvast handig. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een systeem in huis. Wanneer je je spullen zo inricht dat je altijd weet wat waar hoort te liggen, is de kans dat het een rommeltje wordt direct al een flink stuk kleiner. Natuurlijk moet het systeem wel duidelijk en handig zijn. Dit is dan ook precies hetgeen waar de coach je mee kan helpen. Die kan tips geven op basis waarvan je een slim en duidelijk systeem kan inrichten. Dit is alvast een goede eerste stap naar meer ruimte.

Strenger zijn voor jezelf

Een andere zaak die van belang is, is de manier waarop je naar jezelf kijkt. Het is belangrijk om wat strenger voor jezelf te worden. Dat doe je bijvoorbeeld door goed naar je collecties te kijken. Ben je iemand die gemakkelijk nieuwe kleding koopt? Dan is het niet gek wanneer je kast uitpuilt en je zelfs op andere plekken items begint te bewaren. Neem eens goed door wat je niet meer draagt. Daar kan je dan ook nog eens direct iets goeds mee doen. Doneer dit bijvoorbeeld aan de kledingbank die bij jou in de buurt is.

Ruim altijd op

Een andere tip die je ook nog direct mee kan nemen, is die van het altijd opruimen. Wanneer je jezelf aanleert om niets te laten liggen waar het niet hoort, dan is de kans op onoverzichtelijke rommel ook direct een flink stuk minder groot. Daarom is het eerder genoemde systeem ook zo handig om te gebruiken. Aan de hand daarvan kan je namelijk flink gemakkelijker alles op de juiste plek leggen en laten liggen. Dat maakt het allemaal net wat meer rustgevend in huis. Leer jezelf deze gewoonte dus altijd aan om er meer uit te halen.

De juiste coach vinden

Deze tips vormen pas het begin. Wie echt een opgeruimder leven wil, doet er goed aan om de coach erbij te betrekken. Het is aan te raden om eerst een intakegesprek aan te gaan. Zo kan je de coach vinden die bij jou past. Iemand die jou de goede weg kan wijzen is van groot belang als je graag succes wilt boeken. Dit geldt natuurlijk voor alles in het leven, maar zeker ook als het gaat om het leren opgeruimd te zijn. Alleen al om die reden is het slim om tijd te steken in een coach vinden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *