Dit zijn de voordelen van een aluminium voordeur 0

Overweeg je om een aluminium voordeur te kopen, maar twijfel je nog of het de juiste keuze is? Dat is ook niet zo vreemd, een aluminium voordeur is immers een stuk duurder dan een houten voordeur. 

In dit blog artikel gaan we nader in op wat de voordelen van een aluminium voordeur zijn ten opzichte van een houten voordeur. Zo kun je voor jezelf makkelijker bepalen of je een voordeur van aluminium de investering waard vindt.

Zo goed als onderhoudsvrij

Een voordeur van aluminium is zo goed als onderhoudsvrij. Het enige dat je hoeft te doen is zo nu en dan een vochtige doek over het deurblad halen. Verder heeft de deur, naast het smeren van de onderdelen, geen onderhoud nodig.

Minder last van kou en tocht

Een aluminium deur sluit bijzonder goed af, waardoor de deur kou en tocht goed buiten de deur houdt. Een deur van hout doet dat ook, maar omdat hout een natuurproduct is, zet het uit en krimpt het naargelang de weersomstandigheden. Het gevolg is dat er dan kieren in het deurkozijn ontstaan waardoor tocht en kou je huis binnen kunnen komen.

Vele designmogelijkheden

Een aluminium voordeur is in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Je hebt een ruime keus in kleuren, ramen, raamvormen en deurbeslag. Dit maakt aluminium voordeuren zowel voor landelijke woningen als voor moderne woningen een uitstekende keuze.

Hogere isolerende waarde

Een aluminium voordeur houdt kou goed buiten de deur waardoor je minder hard hoeft te stoken. Zeker met de hoge energieprijzen van tegenwoordig is dat geen overbodige luxe.

Conclusie

Een voordeur van aluminium biedt diverse voordelen die het prijsverschil ten opzichte van een houten voordeur het absoluut de moeite waard maken. De enige reden die overblijft om niet voor een aluminium voordeur te kiezen is de prijs. Je moet immers beschikken over de financiële middelen om de deur aan te kunnen schaffen.

Een aluminium voordeur met je garagedeur combineren

Als je naast de voordeur ook een nieuwe garagedeur nodig hebt is het goed om te weten dat er een aantal merken zijn die zowel garagedeuren als aluminium voordeuren aanbieden. De voordeuren en garagedeuren kunnen in dat geval op elkaar worden afgestemd. 

Zeker als je kiest voor een garagedeur met een loopdeur is het mooi als de uitstraling van doorloopdeur aansluit op de uitstraling van de voordeur. Neem dit mee in je overwegingen, succes!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *