Dit moet je weten voordat je een gin-tonic maakt! 0

Dit moet je weten voordat je een gin-tonic maakt!

Stap één, de gin

Het maken van een gin-tonic voor jezelf of voor anderen is niet moeilijk. Of het drankje nu in een glas, of in een vaas wordt gemaakt, het is altijd een feest. Het is een gemakkelijke verhouding van één deel gin, met drie delen tonic water, samen in een mooi glas. De garnering mag niet ontbreken om er echt iets speciaals van te maken. Qua garnering kun je echt alle kanten op, het ligt er maar net aan waar de voorkeur naar uitgaat. Een met zorg uitgekozen fles gin is prachtig, maar dan ben je er nog niet. De andere ingrediënten zijn minstens zo belangrijk, anders is het zonde van de fles gin.

Gin, eeuwenoud en zeer geliefd

Gin lijkt op jenever, en dat kan ook niet anders, want het is familie van elkaar. Graan liet men vroeger vergisten, en omdat er jeneverbessen aan toe werden gevoegd ontstond er, na het destilleren, een sterke alcoholische drank die erg op jenever leek. Sinds de middeleeuwen wordt er naar hartenlust volop gestookt, om aan de wereldwijde vraag naar gin gehoor te kunnen geven. Maar bij een goede gin-tonic hoort wel het juiste tonic water, om de smaak van de gin te accentueren.

Tonic water, zeer belangrijk

Tonic en tonic water, er zijn nogal wat verschillen en variaties verkrijgbaar. En daarom is het belangrijk om het juiste tonic water in huis te halen om een echt goede gin-tonic te kunnen maken. Fever Tree tonic water is daarvoor zeer geschikt. Tonic krijgt de bittere smaak door het bestanddeel kinine. Deze kinine komt van de bast van een plant, en heeft geneeskrachtige en beschermende eigenschappen. Waar tonic vroeger veel in tropische gebieden werd gedronken om te beschermen tegen malaria, is het wereldwijd een veel gedronken drank.

Fever Tree tonic water

De juiste bubbel doet het

Fever Tree tonic water is uitermate geschikt om te gebruiken om drankjes mee te mixen. De smaak van de gin wordt door dit tonic water niet gemaskeerd of naar de achtergrond verdrongen. Dit is belangrijk want anders is het zonde van de moeite geweest, om een gave fles gin uit te zoeken. De hoeveelheid kinine in tonic water is minder dan in de gewone tonic, vandaar dat de smaak iets minder bitter is. Het juiste tonic water zorgt voor een 100% correcte gin-tonic.

Gin-tonic garneren is een feest

Er zijn veel mogelijkheden om een gin-tonic op een leuke manier te versieren. Het begint natuurlijk bij het glas. Of er nu een bescheiden glas wordt gekozen of een uitbundig formaat, de versiering voegt veel toe. Maar de garnering maakt het niet alleen een feest voor het oog, ook de smaak van de gin-tonic wordt er mee verrijkt. Groente, fruit of kruiden zijn allemaal geschikt om te gebruiken bij het maken van een heerlijke cocktail. Het ligt er maar net aan wat je in de tuin hebt staan, of in de fruitschaal hebt liggen.

gin tonic garneren

Cocktail garneren, smaken verschillen

Het is beter om limoen in de gin-tonic te gebruiken in plaats van citroen. Maar ander fruit is ook zeker een goede optie. Frambozen, sinaasappel, lychee of bijvoorbeeld rode appel zijn goede mogelijkheden. Maar ook groente is niet ondenkbaar, want komkommer in de gin-tonic is een goede combinatie. Maar ook kruiden zoals rozemarijn, peper of kaneel worden gebruikt om iets sensationeels te maken. Een mooie gin, met Fever Tree tonic water en een mooie garnering is een lust om naar te kijken en om te drinken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *