De juiste zonnebrand voor de gevoelige huid 0

De juiste zonnebrand voor de gevoelige huid

Voor vrouwen met een gevoelige huid is het zonlicht vaak een extra belasting. Meestal kan je door je gevoeligheid niet veel hebben als het gaat om stoffen en de zon kan ervoor zorgen dat je nog meer last krijgt. Daarom is het verstandig om een zonnebrandcrème te kiezen die speciaal gemaakt is voor de gevoelige huid. Een zonnebrandcrème die je niet alleen beschermt tegen het zonlicht maar ook je helpt om je huid op de juiste manier te ondersteunen. Hier vind je de beste zonnebrand volgens een dermatoloog die past bij de gevoelige huid. Maar ook voor andere huidtype is er een zonnebrand die goed bij je past.

Waar moet je opletten?

Als je een gevoelige huid hebt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Ten eerste is het belangrijk dat je toch in de zon gaat. Naast de vervelende straling die de zon heeft, is zonlicht ook de enige bron die er is om vitamine D aan te maken. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en zorgt voor een betere afweer tegen ziekten. De enige manier waarop we zelf vitamine D maken is door zonlicht. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen bekend waarin deze vitamine zit dus het is belangrijk dat je ook met een gevoelige huid in de zon komt. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende bent ingesmeerd want dit beschermt je huid en de vitamine D kan toch opgenomen worden. Over het algemeen is er vaak een tekort aan vitamine D dus wees daarop alert.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is niet een huid die minder is dan een andere huid. Het wordt ook vaak gebruikt om te zeggen dat je niet overal tegen kan op je huid maar de ene gevoelige huid is de andere ook niet. Daarmee is het dus eigenlijk belangrijk dat je weet waarop je huid gevoelig is. Gaat het om bepaalde ingrediënten die in een goedkope zonnebrandcrème worden gebruikt of heb je misschien een allergie voor een product? Door je te verdiepen in je huid en te kijken wat er bij je past, kan je problemen voorkomen en daardoor heb je minder last van een gevoelige huid dan je in eerste instantie zou denken of verwachten.

Vraag advies

Niets is vervelender dan elke keer te moeten merken bij het gebruik van een product op je gevoelige huid dat het weer niet goed opgenomen werd, dat je er weer last van had. Daarom kan het verstandig zijn om goed advies te vragen aan iemand die kennis heeft van de huid en daarmee ook prima kan aangeven wat je het beste kan doen en welke stoffen je beter niet in een zonnebrandcrème kan gebruiken. Maar dat geldt natuurlijk ook voor een dagcrème. Bekijk hier meer informatie over een professionele dermatoloog. Daarmee kan je bereiken dat je met het juiste advies toch meer producten kan gebruiken dan je eerder gedacht had.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *