Bloggen om jouw website te promoten 0

Bloggen

Ben jij de trotse eigenaar van een geweldig bedrijf? Werk je zelfstandig en geniet je elke dag weer van de uitdagingen die op je pad komen? Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om als zelfstandige aan de slag te gaan. Ze genieten van de flexibiliteit om een druk leven en werk met elkaar te combineren. Daarnaast geeft het een gevoel van vrijheid, een gevoel van trots. Kijk wat ik eventjes heb opgezet: een succesvol eigen bedrijf!

Ondanks het succes van jouw bedrijf is er altijd ruimte om te groeien. Zeker als beginnend ondernemer is het belangrijk om alle opties open te houden. Je klantenbestand kan immers enkel groeien als je deze voorziet van tijd en aandacht. Vergelijk het maar eens met een kamerplant. Deze heeft aandacht, tijd, verzorging en voeding nodig om te groeien. Dit is met een eigen bedrijf net zo. Zonder de juiste aandacht kan je nooit zoveel groei doormaken als je zou willen. Veel dames maken gebruik van social media kanalen en blogs om hun website te promoten. Dit is een zeer effectieve methode van online marketing. In dit artikel vertellen we meer over bloggen om een website te promoten.

Waarom wordt bloggen ingezet als marketingtool?

Iedere online marketing agency is het erover eens dat bloggen een prima marketingtool is. Het creëert verbondenheid met de klant. Door jezelf van je gevoelige kant te laten zien, geef je potentiële cliënten het idee dat ze je al jaren kennen. Hierdoor ontstaat er vertrouwen en zullen klanten sneller terugkomen en via mond-tot-mondreclame andere mensen aanraden om bij jou gebruik te maken van speciale diensten of producten.

Daarnaast is het ook een slimme methode om linkbuilding in de blog te verwerken. Door te linken naar jouw website of enkele artikelen op jouw website, zorg je ervoor dat je interessanter wordt voor Google. Denk er wel aan dat de blog ook relevant moet zijn voor de website. Je kunt niet zomaar klakkeloos links plaatsen in artikels die niet aansluiten op de vraag. Google probeert ten alle tijden de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Zij willen, net als ieder ander bedrijf, zoveel mogelijk winst maken. Dit is enkel mogelijk als ze relevante zoekresultaten laten zien aan de gebruiker. Doen ze dit niet, dan is de kans groot dat zij over zullen stappen naar een andere zoekmachine. Om dit te voorkomen geven ze elke website of blog een kwaliteitsscore. Deze geeft aan hoe relevant en kwalitatief de website is. Dankzij linkbuilding zorg je ervoor dat Google op de hoogte is van de kwaliteit van jouw bedrijf.

Schrijf unieke content

Het is belangrijk om de kwaliteit van de blog nooit uit het zicht te verliezen. Net als bij je website is het belangrijk dat deze geniet van continuïteit, kwaliteit waar niks op aan te merken is. Schrijf daarom interessante en unieke content om de lezer te prikkelen. De kans is dan een stuk groter dat zij doorklikken naar de website van jouw bedrijf. Bovendien scoor je zo ook met je blog hoger in Google. Ben je zelf niet van het schrijven? Schakel dan een professionele tekstschrijver in om de teksten voor jou te verzorgen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *