Unieke uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd bij alcoholverslaving

Unieke uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd bij alcoholverslaving

Er is onvoldoende aandacht voor de gevolgen van overmatig alcoholgebruik bij vrouwen. Dit terwijl er grote verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen. Toch lijkt hier nog altijd een taboe op te rusten. Er wordt nauwelijks gecommuniceerd over alcoholisme bij vrouwen. Hierdoor lijkt het ook niet te bestaan. Maar wist je dat vrouwen juist een groter risico lopen om een alcoholverslaving te ontwikkelen? In de loop der tijd zijn vrouwen steeds meer en vaker gaan drinken. Daarom is het juist nu belangrijk om de unieke uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd bij alcoholverslaving eens op een rijtje te zetten. Afkicken alcohol voor vrouwen moet bespreekbaar worden om de drempel te verlagen. 

Kunnen minder goed tegen alcohol 


Een frequente drinkster zal nu misschien de wenkbrauwen optillen. Minder goed tegen alcohol? Ik? Daar heb ik écht geen last van. Toch is het zo. Vrouwen zijn over het algemeen namelijk veel kleiner en lichter dan mannen. Hierdoor is alcohol in het vrouwenlichaam meer geconcentreerd. Dat maakt dat het vrouwenlichaam sneller bedwelmd raakt van dezelfde hoeveelheid alcohol als de man. Dat komt niet doordat ze minder gewend zijn, maar omdat dit genetisch nou eenmaal zo bepaald is. Daarom is de grenswaarde van overmatig tot zwaar drinken bij vrouwen lager dan bij mannen. 

Hoger risico op borstkanker 


Een hoger alcoholpromillage in het bloed kan tevens voor een aantal unieke gevolgen zorgen bij vrouwen. Zo zal onder invloed van oestrogeen (vrouwenhormoon) en alcohol ook het risico op borstkanker toenemen. Vrouwen die overmatig drinken, maken dus veel meer kans om borstkanker te ontwikkelen. 

Meer moeite om problemen te erkennen 

Hulp bij alcoholisme is mogelijk. Dat is een geruststellende gedachte. Er zijn veel plekken waar je welkom bent om over je problemen te praten en waar je ook daadwerkelijk geholpen kan worden. Toch blijkt de drempel voor vrouwen hoger te zijn om over alcoholisme te praten dan voor mannen. Uit een studie in Duitsland blijkt dat de kans dat een vrouw overlijdt aan een alcoholverslaving tweemaal groter is dan bij een man. Dit komt met name doordat ze minder snel aan de bel trekken. 

Dit heeft verschillende redenen. Allereerst omdat er nog altijd een taboe lijkt te rusten op een alcoholverslaving bij vrouwen. Daarnaast spelen ook de gevolgen voor de kinderen een belangrijke rol. Veel vrouwen zijn bang dat ze als slechte moeder gezien worden en dat hierdoor professionele instanties ingeschakeld zullen worden. Feit is echter dat een onbehandelde verslaving veel grotere gevolgen heeft voor de kinderen. Daarnaast is enkel een verslaving of psychische problematiek niet voldoende om zorgen te hebben over de kinderen. Een goede moeder is iemand die hulp zoekt als het niet meer gaat. Dat kan alleen maar positieve gevolgen hebben voor de kinderen. Als de samenleving dit beter duidelijk weet te maken, zullen vrouwen misschien ook eerder erkennen dat ze een probleem hebben en kunnen grote gevolgen in de toekomst vermeden worden. 

Leuke en betaalbare kleding

Leuke en betaalbare kleding

Als vrouw heb je uiteraard een verhaal te vertellen over je ideeën, je inspiratie en datgene wat je de wereld wilt nalaten. Je outfit is daarbij erg belangrijk, want die zet jouw verhaal in de juiste context. Een outfit geeft je verhaal inhoud en laat jou shinen als de babe die je graag wilt zijn. Bij https://www.thestorewoerden.nl/ is een vette collectie kleding te vinden die aan jouw eisen voldoet. Elk soort kledingstuk is er te koop, van tops, bodysuits, jeans, skirts, winter jassen, bodywarmers, short, rokken, blazers tot jurken.

Accent op jouw curves

In de meeste situaties probeer je je clothes zo te kiezen dat je zo aantrekkelijk mogelijk voor de dag komt. Als je voor de camera staat of een groep moet inspireren met jouw ideeën is het belangrijk dat je je curves gebruikt. Dat zorgt ervoor dat je een zelfbewuste attitude krijgt van iemand die weet wat ze wil en bereid is om alle kansen aan te grijpen. Maar als je jezelf een dagje terugtrekt zijn er ook kledingstukken te vinden waarin je lekker een grijze muis kan zijn. Kruip bijvoorbeeld eens lekker weg in een legging met een bodywarmer, en ga je de hele dag focussen op jezelf.

Helemaal naar wens

Als je gaat shoppen is het belangrijk om maximale hulp te krijgen bij het kiezen van je kleding. Bij The Store is de collectie verdeeld in allerlei handige kenmerken, waardoor je de filters optimaal kunt instellen. Er zijn ten eerste filters waarmee je je maat kunt invoeren. Het heeft immers geen zin om de totale collectie door te kijken en er pas dan achter te komen dat jouw ideale kledingstuk niet meer in je maat te koop is. Andere handige filters zijn de kleur en de prijs.

Betaalbaar

In deze dure tijden is het ook van belang dat je een reële prijs betaalt voor je kleding. Om te voorkomen dat je uiteindelijk iets koopt dat duurder is dan je van plan was kun je de maximale prijs instellen op € 80. Dat lijkt erg laag, maar de collectie bij The Store is op een uitgekiende manier samengesteld. De clothes zijn uitstekend te combineren, waardoor je er voor relatief weinig geld verbluffend uit kunt zien. Het zal duidelijk zijn dat je daarvoor wel een beetje lef moet hebben, want de meeste indruk maak je met felle kleuren en sexy accenten.

Fotomateriaal

Bij The Store wordt veel aandacht besteed aan het presenteren van de collectie. Dat kun je zien aan de modellen die de producten showen. Je ziet er niet uitsluitend superslanke modellen, maar ook modellen met curves op de juiste plaats. Zij laten zien hoe je je sterke punten nog meer kunt benadrukken. Bekijk bijvoorbeeld eens de stijl waarmee je een playsuit of een jumpsuit kunt dragen. In gedachten zie je jezelf daar al mee rondlopen in een luxe hotel ergens in de wereld, klaar om naar een geweldige party te gaan. Die droom kun je bij The Store in vervulling laten gaan.

 

 

 

Mindfulness voor vrouwen: rust en balans

Mindfulness voor vrouwen: rust en balans

Merk je dat je veel last hebt van druk om je heen? En wil je graag zoveel mogelijk doen zonder dat je hier de tijd voor hebt? Heb je veel last van stress en een onrustig, gehaast gevoel? Wellicht is mindfulness de ideale oplossing voor jou. Bij innerlijkekracht.nl ga je aan de slag met jezelf en ben je in staat om grote stappen te zetten. Word je bewust van het leven dat je leidt en het leven dat je wilt gaan leiden! Heb jij, net als veel andere vrouwen, veel last van druk en onrust in je leven? Ontdek hier de voordelen van mindfulness en ervaar wat het voor jou kan betekenen.

Maak kennis met mindfulness voor vrouwen

Mindfulness is een aandachtstraining, erop gericht om je aandacht bewust te sturen. Mindfulness zorgt ervoor dat je meer in het hier en nu bent, en minder bezig met de beslommeringen van alledag. Je kunt afstand nemen van onprettige gedachten en je gaat je focussen op wat echt belangrijk is: jijzelf. Kies je voor 365 dagen bewustzijn, dan kun je dagelijks aan de slag met jezelf en heb je de juiste tools paraat om jouw leven nog leuker te maken.

Het is inmiddels alom bekend dat mindfulness een gunstig effect heeft op lichaam en geest. Benieuwd naar de grootste voordelen? DIe lees je hier:

        Creativiteit: jouw gedachten en emoties zijn dankzij mindfulness beter te controleren. Daardoor ligt de weg vrij voor verbeteringen, ook als het gaat om creativiteit.

        Immuunsysteem: mindfulness is voor veel mensen een manier om het immuunsysteem te verbeteren. Een goede uitvoering van mindfulness kan ziekte tegengaan.

        Minder angst en depressie: uit onderzoek blijft dat vrouwen die mindfulness doen, minder last hebben van irritatie, angst en depressie.

Meer bewust zijn in het dagelijks leven

Mindfulness betekent meer rust en bewustzijn van alles wat in het hier en nu gebeurt. Je gaat meer kansen en mogelijkheden zijn, maar je leert ook beter omgaan met uitdagingen die op je pad komen. Ook ga je veel minder last hebben van stress, omdat je middels mindfulness zorgt voor een betere focus op het hier en nu. Doordat je de aandacht gaat trainen, ben je steeds beter in staat om deze in te zetten wanneer dit nodig is. Daar ga je uiteindelijk veel vruchten van plukken. Hier heb niet alleen jij profijt van, maar ook de mensen om je heen.

Ervaar zelf de voordelen

Mindfulness is niet voor niets enorm populair. Veel vrouwen gingen jou al voor! Het is een goede manier om meer bewustzijn te creëren. Ga jij zelf aan de slag of kies je voor een training met een groep of een 1-op-1 sessie? Er zijn heel veel manieren waarop jij kennis kunt maken met mindfulness en alle voordelen die hierbij komen kijken. Creëer rust en balans in jouw leven!

 

Deze schoenen maken jouw outfit echt af

Deze schoenen maken jouw outfit echt af

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt de beste outfit aan die je ooit hebt gecreëerd, maar je weet niet welke schoenen je erbij aan moet doen. Want hoe je het ook wendt of keert, je schoenen kunnen je outfit wel helemaal afmaken – mits je de juiste keuze maakt natuurlijk. Daarom hebben wij hieronder een lijstje gemaakt met de schoenen die jouw outfit echt kunnen afmaken.

Hoge laarzen

Bijna elke vrouw heeft wel een setje laarzen in de kast staan. Vooral hoge laarzen zijn onmisbaar in de garderobe. Het grootste voordeel van laarzen is dat ze in verschillende kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Op deze manier kun je jouw outfit met één paar schoenen helemaal afmaken in verschillende soorten stijlen. Weet je niet zeker welke laarzen het beste bij jou passen? Zoek dan voor inspiratie eens op ‘laarzen dames’. Naast hoge laarzen kun je natuurlijk ook kiezen voor typische winterlaarsjes met een heerlijk warme binnenkant. Ze zitten heerlijk comfortabel, zijn lekker warm en kunnen je winteroutfit helemaal afmaken.

Pumps

De schoenen die je zeker in je garderobe moet hebben, zijn pumps. Pumps zijn schoenen die bij verschillende soorten outfits gedragen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een simpele kantooroutfit, een chique outfit of gewoon een casual outfit voor een doodnormale dag. Toch zijn pumps niet altijd de meest comfortabele schoenen die vrouwen snel gaan dragen. Gelukkig zijn er voor iedereen andere soorten pumps die perfect matchen bij wat jij draagt én waar je ook nog eens lekker op kunt lopen.

Witte sneakers

De witte sneakers zijn de schoenen die iedereen wel in zijn kledingkast heeft staan. Witte sneakers zijn namelijk een musthave die je moet hebben. De schoenen maken elke outfit af. Het maakt niet uit welke outfit je aan hebt. Of je nou een casual outfit aan hebt of een mooie jurk, de witte sneakers passen er altijd goed bij. Let wel op dat je witte sneakers gemakkelijk vies kunnen worden. Het is daarom handig om spullen in huis te hebben waarmee jij je witte sneakers mooi wit kunt houden.

De cowboylaars

Een schoen die tegenwoordig steeds populairder wordt, is de cowboylaars. Het grootste voordeel van de cowboylaars is dat je ze zowel in de zomer als in de winter kunt dragen. Dit zijn schoenen die leuk staan bij een spijkerbroek, maar ook onder een schattig jurkje. Deze laarzen zijn dus zeker een musthave voor in de schoenenkast, zodat je er eeuwig mee kunt combineren!

Tips voor je eerste keer

Tips voor je eerste keer

Ben jij benieuwd naar sodomie? Dan is de eerste stap om je wens te bespreken met je bedpartner. Praten over seks kan spannend zijn, maar goede communicatie is een belangrijk onderdeel van een fijn seksleven. Neem dus allereerst de tijd om over je wens te praten. Ziet je bedpartner het ook wel zitten? Gebruik dan de volgende tips voor je eerste keer anaal plezier.

Zorg voor ontspanning

Om te kunnen genieten van seks is het belangrijk dat je ontspannen voelt en je veilig voelt. Voel je je niet veilig? Dat is een teken dat het echt tijd is om met je partner te bespreken. Pas wanneer je je volledig veilig voelt, zul je kunnen ontspannen. En pas dan kun je na gaan denken over anale seks.

Begin rustig

De kringspier in je rectum is eraan gewend dat er dingen naar buiten gaan, maar niet dat er dingen naar binnen komen. Zorg er daarom voor dat je rustig went aan de nieuwe situatie en begin klein. Start bijvoorbeeld met een vinger, of gebruik een anale plug. Buttplugs heb je in veel verschillende soorten en maten. Ook hier geldt dat je het beste met een kleine plug kunt beginnen, om na verloop van tijd grotere te gebruiken. Goede buttplugs kun je online aanschaffen, zoals via babylonloveshop.com. Zo kun je een hele serie aanschaffen, van klein naar groter. Hier heb je wat aan wanneer je start, maar ook als je wat vaker anale seks gaat hebben. Een beetje afwisseling maakt het dan extra leuk en lekker.

Vergeet het glijmiddel niet

Om je vinger of speeltje makkelijk naar binnen te laten glijden, is een goed glijmiddel onmisbaar. Probeer zelf uit welk glijmiddel je het prettigste vindt, zoals een middel op waterbasis of juist een versie op basis van olie. Sommige glijmiddelen bevatten een stof die een beetje verdovend werkt. Dit kan prettig zijn in het begin, maar eigenlijk zou dit niet nodig hoeven zijn wanneer je het rustig aan doet. Zonder glijmiddel gaat het echter niet lukken, simpelweg omdat het rectum dan niet nat genoeg is om in te glijden.

Wees voorzichtig

Je zou het misschien niet zeggen, maar het rectum (het laatste stukje van je darmen) is een gevoelig onderdeel. Er kunnen gemakkelijk wondjes in ontstaan. Penetreer je met een vinger? Let er dan op dat je nagels kort zijn, om wondjes te voorkomen. Gebruik ook alleen speeltjes van gladde materialen, zoals glas of siliconen. Trek deze ook niet te snel naar buiten, maar doe dit rustig. Dat geeft je kringspier de tijd om mee te bewegen en daarmee verklein je de kans op beschadigingen. Daarnaast zal het prettiger aanvoelen wanneer je rustig aan doet.

Deel je ervaringen

Als alles goed gaat is de eerste kennismaking met anale seks vaak positief. Voor veel mensen blijkt het een opwindende toevoeging aan hun seksleven. Merk je dat je je er niet prettig bij voelt, of dat het veel pijn doet? Geef dit dan direct aan. Wellicht moeten jullie een stapje terug doen, terug naar een kleiner speeltje of op zoek naar een ander glijmiddel. Door elkaar de ruimte te geven kun je samen ontdekken wat jullie prettig vinden. En wie weet wordt anale seks dan wel een nieuwe favoriet!

Veel voorkomende ouderdomskwaaltjes bij vrouwen

Veel voorkomende ouderdomskwaaltjes bij vrouwen

Het is zowel een vloek als een zegen om ouder te mogen worden. Het hoort bij het leven. Je bent dankbaar dat je ouder mag worden. Toch betekent dat niet dat je niet mag klagen over de bijkomende kwaaltjes. Want vroeg of laat ontkomt niemand daar meer aan. Ouder worden komt ook met gebreken. Klachten zijn uiteindelijk onvermijdelijk. Je botten worden brozer, je voelt je minder fit en dan zwijgen we nog maar even over je veranderende uiterlijk. Grijze haren, rimpels, pigmentvlekken, het hoort tegenwoordig allemaal bij jou.

Maar wat zijn nu de meest voorkomende ouderdomskwaaltjes? Hoe ontstaan ze? En is er wat tegen te doen?

Kalknagels

Dit is één van de dingen waar je ouderen bijna nooit over hoort. Toch zijn kalknagels een zeer veel voorkomend fenomeen bij ouderen. Wist je dat onder de twintig jaar kalknagels nauwelijks gezien worden? Dit terwijl deze nagels bij meer dan de helft van de 70-plussers wordt gezien. Dat heeft verschillende redenen.

Een kalknagel is een schimmelinfectie. De kans hierop is groter als schimmels onder de nagel kunnen komen. Bij ouderen is de huid minder elastisch. Hierdoor zit de nagel losser om de teen heen en hebben schimmels een grotere kans om bij de nagel te komen. Bovendien ligt de weerstand van ouderen ook wat lager.

Gelukkig zijn kalknagels best goed te behandelen. Je kunt een kalknagel laseren. Dit is een goede oplossing als de schimmel zich hardnekkig vastbijt en het resultaat met crèmes en medicatie onvoldoende effect heeft. Zo kun je eindelijk weer zonder schaamte slippers aan. Een fijn idee met de zomer op komst.

Veranderingen van de huid

Bij de één gebeurt het sneller dan bij de ander. Toch zullen de meeste mensen uiteindelijk rimpels gaan ontdekken. Mannen maken zich hier vaak niet druk om. Bij vrouwen ligt dit meestal anders. Heel veel vrouwen maken zich zorgen over de toenemende rimpels. Helaas kan je hier weinig tegen doen. Met het ouder worden van het lichaam, zal ook de huid steeds dunner worden. Hierdoor ontstaan de rimpels.

Er kunnen ook andere veranderingen optreden. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken. Hierdoor is het onmogelijk om nog over een egale huid te beschikken. Pigmentvlekken verwijderen is enkel mogelijk met behulp van een laserbehandeling.

Meer kans op overgewicht

Zelfs de vrouwen die altijd moeiteloos op gewicht konden blijven, zullen merken dat ze op latere leeftijd meer gewicht gaan vasthouden. Zelfs wanneer ze hun dieet eigenlijk helemaal niet veranderd hebben. Daarnaast gaat het vet op andere plekken zitten. Dit komt met name doordat je spiermassa afneemt en de vetstofwisseling trager wordt. Daardoor heb je minder calorieën nodig. Als je je calorie-inname niet aanpast, kom je dus sneller in gewicht aan.

Ook hormonen spelen hierbij een belangrijke rol. Misschien herinner je je nog wel het moment dat je in de puberteit kwam. Ook toen ging vet zich op andere plekken in je lichaam opslaan. Je kreeg heupen, billen, borsten. Je lichaam veranderde. Onder invloed van hormonen raak je nu in de overgang en daarbij is bijvoorbeeld meer buikvet een belangrijk kenmerk. 

Waarom jij vloeipapier nodig hebt!

Waarom jij vloeipapier nodig hebt!

Vloeipapier is een verpakkingsproduct dat tegenwoordig veel gebruikt wordt. Vloeipapier is gemaakt van zijde-fibers waardoor het papier zacht wordt. Het papier is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van vloeipapier? In deze blog gaan we in op de drie grootste voordelen van vloeipapier. Lees snel verder als je meer wilt weten over hoe je jouw klanten erg blij kunt maken! 

#1: Bescherming 

Vloeipapier wordt vaak gebruikt als bescherming bij het verzenden of meegeven van producten. Denk bijvoorbeeld aan mokken, bierflesjes van de slijterij of kledingstukken. Vloeipapier zorgt ervoor dat de producten geen krasjes oplopen en stofvrij blijven. Dit is natuurlijk een service waar je klanten super blij van zullen worden! 

#2: Vervanger van de tas

Tegenwoordig worden tassen vaak hergebruikt en nemen mensen dus hun eigen tas mee naar de winkel. Super goed voor het milieu natuurlijk, want op deze manier is er geen nieuwe tas nodig! Toch is het wel zonde dat je de klanten hun aankoop niet meer meegeeft in een tasje met jouw logo erop. Gelukkig is vloeipapier hier een oplossing voor! Vloeipapier kun je namelijk laten bedrukken met jouw logo, bedrijfsnaam of een andere leuke tekst. Zo bescherm je niet alleen de producten, maar zorg je er ook voor dat je klanten jou niet snel zullen vergeten. 

#3: Cadeauverpakking 

Vloeipapier is niet alleen heel handig, het ziet er ook super luxe uit! Hierdoor kun je het goed gebruiken als je een ‘normale’ verpakking tot een cadeauverpakking wilt omtoveren. Het dunne vloeipapier kun je bijvoorbeeld gebruiken om een (papieren) tasje op te vullen. Het dikkere vloeipapier kun je ook gebruiken in plaats van cadeaupapier. Vloeipapier is wat flexibeler dan normaal inpakpapier, en daardoor erg handig om te gebruiken! Ben jij helemaal overtuigd en wil je graag vloeipapier bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Rotimshop.nl. Je kunt hier vloeipapier laten personaliseren met je eigen logo, maar daarnaast kun je ook kiezen voor hele leuke vloeipapieren met een hip patroon. Zo vind je bijvoorbeeld een mooi roze papier met hartjes. Ben je op zoek naar iets stoerders? Ga dan voor het zwarte papier met stippen!

Tips om de gevoelige huid meer onder controle te krijgen

Tips om de gevoelige huid meer onder controle te krijgen

Ben jij iemand met een zeer gevoelige huid? Dan weet je waarschijnlijk ook hoe lastig dit kan zijn. Er zijn soms dagen dat je huid de hele dag trekt en zelfs ontstoken aanvoelt. Momenten waarop je veel pijn en irritatie ervaart. Vaak wordt dit afgedaan als een gevoelige huid. Besef echter goed dat elke huidtype overgevoelig kan reageren. Dat betekent niet dat er helemaal niets aan te doen is. Vaak is het een kwestie van de oorzaak doorgronden en hier vervolgens een oplossing voor zoeken. En ja, het is echt mogelijk om de gevoelige huid meer onder controle te krijgen. Het is dus niet noodzakelijk om dag in, dag uit met dezelfde klachten rond te lopen.

Nieuwsgierig geworden? De volgende tips helpen je bij kalmeren van jouw huid.

Vermijd irriterende stoffen

Sommige mensen zijn gezegend met een huid die op nauwelijks iets reageert. Zij kunnen alles op hun lichaam smeren, zonder enige reactie te verwachten. Fijn, maar dit is voor de meeste mensen niet het geval. Heel vroeger werden alle verzorgingsproducten ‘verrijkt’ met irriterende stoffen. Denk aan parfum- en zelfs kleurstoffen. Alles om het product aantrekkelijker te maken. Dergelijke stoffen kunnen echter enorm veel irritatie veroorzaken.

Daarom belangrijk om die irriterende stoffen zoveel mogelijk te voorkomen. Kies bij voorkeur voor een merk dat enkel natuurlijke producten gebruikt. Goed voorbeeld is Naobay. Al hun producten bestaan uit 100% biologische ingrediënten. Ze zijn volkomen vrij van ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Hierdoor geniet je van een fijn product voor het hele gezin.

Gezond(er) leven

Hoe gezond leef jij? De meeste mensen leven ongezonder dan ze zelf denken. Te weinig water drinken, te weinig slapen, roken en het gebruik van alcohol zijn zeer grote factoren bij huidirritaties. Ze kunnen een gevoelige huid alleen maar versterken. De huid is eigenlijk de spiegel van jouw levensstijl. Hoe ongezonder je leeft, hoe ongezonder de huid er ook uit zal zien.

Besef goed dat de huid het grootste orgaan van je lichaam is. Hier wil je dan ook goed voor zorgen. Dat begint bij jezelf. Probeer echt eens structureel 1,5 tot 2 liter water te drinken, vermijd alcohol en sigaretten en ga op tijd naar bed. Probeer dit echt een aantal weken vol te houden en maak een voor- en na-foto. Het resultaat zal je vast versteld doen staan.

Gebruik mineralen make-up

Ook bij het gebruik van make-up moet er rekening worden gehouden met de huid. Het is natuurlijk het allerbeste voor de huid om helemaal geen make-up te dragen. Voor veel vragen is dit echter ondenkbaar. Gelukkig zijn er dan ook veel andere alternatieven. Bedenk goed dat make-up standaard wordt uitgerust met irriterende stoffen. Stoffen die niet zo goed zijn voor de gevoelige huid. Er zijn echter ook soorten make-up waarbij dit niet het geval is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mineralen make-up. Hier zitten geen talk, kleur- en parfumstoffen in. Dat maakt de make-up uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

5 redenen waarom je opeens een droge neus kunt hebben

5 redenen waarom je opeens een droge neus kunt hebben

Heb jij soms ook zo last van een droge neus? Maar geen flauw idee hoe dat komt? Heel irritant! Wij gaan samen met jou in deze blog op zoek naar antwoorden. Hoe komt het toch?


1. Luchtverwarming en luchtbevochtiging

Een van de meest voorkomende redenen voor een droge neus is het gebrek aan vocht in de lucht. Dit kan veroorzaakt worden door de luchtbevochtiger of airconditioning in huis. Beide apparaten kunnen de lucht uitdrogen, waardoor de slijmvliezen in de neus uitdrogen en irritatie veroorzaken.

2. Ziekte

Een droge neus kan ook een symptoom zijn van een onderliggende ziekte, zoals griep of verkoudheid. Het immuunsysteem reageert op de infectie door de neusvliezen te laten uitdrogen, wat leidt tot een droge neus.

3. Allergieën

Allergieën, zoals hooikoorts, kunnen ook leiden tot een droge neus. Wanneer je allergisch bent voor bepaalde stoffen, zoals pollen, zal het lichaam histamine vrijgeven om de reactie te bestrijden. Dit kan leiden tot een opgezette neus en neusverstopming, waardoor de neus uitdroogt.

4. Medicijngebruik

Sommige medicijnen, zoals anti-histaminica en decongestiva, kunnen ook bijdragen aan een droge neus. Dit komt omdat deze medicijnen de bloedtoevoer naar de neusvliezen verminderen, waardoor de neus uitdroogt.

5. Droog weer

Droog weer, zoals in de winter, kan ook een droge neus veroorzaken. Wanneer de lucht buiten uitgedroogd is, kan dit leiden tot uitdroging van de neus binnenshuis.

Er zijn vele redenen waarom je een droge neus kunt krijgen, maar gelukkig zijn er veel manieren om dit op te lossen. Het is belangrijk om de oorzaak van de droge neus te achterhalen en te zoeken naar een passende oplossing. Zo kun je zelfs olijfolie toepassen! Of het nu gaat om het verhogen van de luchtvochtigheid in huis, het gebruik van neussprays of het aanpassen van medicijngebruik, er is altijd een manier om een droge neus te verhelpen.

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van contactlenzen

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van contactlenzen

Lenzen zijn een geweldige keuze omdat ze zijn gemakkelijk te gebruiken, handig en comfortabel. De meeste mensen kunnen contactlenzen dragen. Ze zijn gemaakt van hightech materialen en passen bij de meeste levensstijlen. Contactlenzen zijn zo comfortabel dat zelfs kinderen ze kunnen gebruiken. De enige regel is om ze altijd zo schoon mogelijk te houden. Contactlenzen zijn veilig en niets om je zorgen over te maken als je er goed voor zorgt.

3 typen lenzen

Er zijn 3 hoofdtypen lenzen: dagelijks, wekelijks, maandelijks. Denk altijd na over je levensstijl zodat je het juiste type lezen kiest.

Het grote voordeel van een daglens is dat je elke dag een nieuwe kunt dragen, zonder dat je, je zorgen hoeft te maken over het schoonhouden ervan. Bovendien zien lenzen er schoner uit omdat ze op een dag minder tijd hebben om stof, pollen, bacteriën en ander vuil op te vangen. Ideaal voor de vakantie, het hooikoortsseizoen of een stoffige omgeving.

De weeklens is nog niet zo lang op de markt en sinds zijn introductie niet erg populair, maar dat staat op het punt te veranderen. Weeklenzen zijn stevig genoeg om meerdere keren te gebruiken tevens zijn ze vaak ook geschikt als dag en nacht lenzen. De meeste weeklenzen kunnen tegenwoordig een volle week dag en nacht gedragen worden. Dit in tegenstelling tot dag- en maandlenzen want deze moeten voor het slapen gaan worden uitgenomen.

Met een maandlens kun je de hele maand vooruit zonder dat je een nieuwe nodig hebt. Er zijn verschillende soorten maand lenzen die je kunt krijgen, zoals silicone hydrogel of gewone hydrogel. Er zijn lenzen die meer vocht vasthouden, maar andere laten meer zuurstof door.

Lenzen die perfect zijn voor uw ogen

Een veel gestelde vraag is, waar te beginnen bij het bestellen van lenzen. Multifocale lenzen zijn geschikt voor mensen die moeite hebben om dichtbij en veraf te zien en torische lenzen voor mensen die last hebben van astigmatisme. Online kun je veel leveranciers vinden die lenzen aanbieden tegen scherpe tarieven en in verschillende stijlen, zodat je niet altijd de deur uit hoeft om aankopen te doen. Daarom raden we je aan een oogspecialist te raadplegen je bij je eerste bestelling. Daarna kun je zelf vervolgbestellingen doen.

Koop lenzen voor een goedkopere prijs op internet

Als je naar een opticien gaat voor een gratis oogtest en daar je lenzen koopt, krijg je een dubbele betaling; ten eerste voor de zogenoemde gratis oogtest en ten tweede voor te dure lenzen. Als je lenzen online koopt, zijn ze over het algemeen goedkoper. Kies een bedrijf dat oogzorg en begeleiding biedt en je krijgt wat je nodig hebt zonder dat je er extra werk voor hoeft te doen.

Comfortabele zachte lenzen

Harde lenzen waren een tijdje geleden de norm, maar tegenwoordig zijn er ook zachte contactlenzen verkrijgbaar. Harde lenzen gaan langer mee maar je hebt kans dat deze je oog aantast. Zachte contactlenzen bieden je een comfortabeler niveau van flexibiliteit en voelen beter aan. Bovendien is het meestal net zo snel en gemakkelijk om een zachte lens in te doen als met een harde lens.

Ga voor silicone hydrogel lenzen

Vroeger waren hydrogellenzen de norm, maar hydrogels raken steeds meer uit de gratie. Mensen die ze dragen, zeggen dat deze siliconen versies tot vier keer zo ademend zijn en minder snel geïrriteerd raken. Ze zijn vooral goed voor computergebruik of op je mobiel, wat tegenwoordig vaak een dagelijkse bezigheid is. Als je lenzen van siliconen hydrogel gebruikt, helpt dit uw ogen gezonder te houden en de helderheid van je zicht te behouden.

Lenzenvloeistof doet wonderen

Als je lenzen koopt, is het belangrijk ze ook op te kunnen bergen en schoon te houden. Lenzenvloeistof is speciaal gemaakt voor je lenzen en doet wonderen bij het beschermen ervan. Gebruik geen lenzenvloeistof voor harde lenzen bij zachte lenzen of andersom. Contactvloeistof kun je tegenwoordig ook online kopen.