Tips om je slaap te verbeteren

Tips om je slaap te verbeteren

Dagelijks slapen we allemaal. De een heeft hierbij langere nachten op de matrassen dan de ander. Slaap is een erg belangrijk aspect in ons leven en zorgt voor vele voordelen. Hoewel vrijwel iedereen slaap erg fijn en belangrijk vindt, kan het soms niet altijd even goed gaan. Zo kan het bijvoorbeeld lastig zijn om in slaap te komen. Hoe zorg je er nu voor dat je je slaap kunt verbeteren? Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Zorg voor rust voor slapengaan

Dagelijks zijn we erg druk. Dit kan zijn om werk, maar daarnaast kan dit ook met andere dingen zijn. Zo kun je voor het slapengaan ook nog druk bezig zijn met van alles en nog wat. Hierbij kun je denken aan sporten, douchen of een spelletjes spelen. Vaak zijn dit elementen die erg leuk zijn, maar het is niet erg bevorderlijk voor je slaap. Door voor rust te zorgen voordat je gaat slapen, zul je merken dat je beter in slaap zal komen en je ook uitgerust op zal staan. 

Tip 2: Speel in op je lichaam

Je lichaam is natuurlijk de graadmeter. Het beste is om hier dus ook goed naar te luisteren. Zo kun je merken of je bijvoorbeeld een bed wel of niet lekker vindt liggen. Zo kun je beter kiezen voor het beste koop matras en bed. Door het bed en matras kom je echt even helemaal tot ontspanning. Je lichaam heeft hierbij de mogelijkheid om volledig te ontlasten en door middel van het bed en matras heb je de juiste ondersteuning. Belangrijk is dus hier goed onderzoek naar te doen en in te spelen op wat je lichaam aangeeft. 

Tip 3: Temperatuur en hygiëne

De temperatuur en hygiëne in de slaapkamer zijn erg belangrijk. Zo kunnen de temperaturen al snel hoog oplopen. Dit wil je voorkomen, want het beste is om bijvoorbeeld met het raam open te slapen. Tijdens je slaap heeft je lichaam namelijk voldoende zuurstof nodig. Over het algemeen slapen we het beste rond een temperatuur van 18 graden. Ook de hygiëne is van groot belang. Zorg dat je een keer per week je bed wast. Dit slaapt natuurlijk ook het lekkerst. Een vers verschoont bed.  

Tip 4: Zorg voor activiteiten

Actief bezig zijn is erg goed voor het bevorderen van je slaap. Hierbij moet je wel denken aan activiteiten die niet vlak voor het slapengaan gedaan worden. Anders krijg je wat je bij tip 1 hebt kunnen lezen. Bij de activiteiten kun je denken aan zwemmen, fietsen of hardlopen. Hiermee zorg je ervoor dat je je lichaam wat meer uitput. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook zorg je ervoor dat je wat vermoeider zal zijn en dus sneller in slaap zal vallen. 

Tip 5: Regelmaat

Regelmaat in het dagelijkse leven is erg belangrijk. Je lichaam heeft baat bij regelmaat. Hierbij is het dus ook verstandig om te zorgen voor vaste tijden voor het slapengaan en opstaan. Wanneer je dit een tijdje zal doen, zul je dit al snel merken aan je lichaam. Hierbij wordt je dan bijvoorbeeld al snel rond de vaste tijd van opstaan wakker. Door de juiste regelmaat aan te houden, zul je makkelijker en sneller in slaap komen en uit kunnen rusten. 

Vegan voedingssupplementen wat heb ik nodig

Vegan voedingssupplementen: wat heb ik nodig?

Vegan voedingssupplementen zijn een uitkomst als je er zeker van wilt zijn dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar wat zijn vegan voedingssupplementen? En welke supplementen heb je nodig? Je leest er meer over in deze blog!

Wat zijn vegan voedingssupplementen?

Soms worden in supplementen dierlijke ingrediënten gebruikt, waardoor het niet geschikt is voor veganisten. Onder andere in vitamine D en omega-3 zitten vaak dierlijke ingrediënten. Ook wordt gelatine, dat gemaakt wordt uit huiden en botten van runderen of varkens, soms gebruikt.¹ Vegan voedingssupplementen bevatten daarentegen alleen maar plantaardige ingrediënten, waardoor het wel geschikt is voor een veganistisch eetpatroon.

Waarom vegan voedingssupplementen?

Door het eten van een gevarieerd dieet met voldoende groente, fruit, granen, noten, zaden en peulvruchten krijg je in principe de meeste voedingsstoffen al voldoende binnen. Sommige voedingsstoffen kun je echter alleen (voldoende) binnenkrijgen door het eten van vlees of zuivel. Als veganist consumeer je geen dierlijke producten en daardoor is het lastig om enkele voedingsstoffen binnen te krijgen door middel van voeding. Een vegan voedingssupplement is dan een goede aanvulling op een veganistisch eetpatroon.

Welke supplementen heb ik nodig?

Welke supplementen je als veganist nodig hebt, is afhankelijk van je eetpatroon. Veelgebruikte vegan voedingssupplementen zijn onder andere vitamine B12, vitamine D, omega 3 en eiwitten.

Vitamine B12

Vitamine B12 draagt onder andere bij tot de normale werking van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de vorming van rode bloedcellen.* Vitamine B12 zit in dierlijke producten, zoals melk, vlees, vis en eieren. Ook in enkele plantaardige producten komt het voor, zoals gedroogd zeewier en algen.² Dit is echter een pseudovariant die je lichaam niet goed opneemt.³ Hierdoor is het als veganist lastig om vitamine B12 binnen te krijgen door middel van voeding en wordt aangeraden om vegan voedingssupplementen te gebruiken.

Vitamine D

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Je lichaam kan onder invloed van de zon zelf vitamine D aanmaken. Daarnaast zit het in vette vis en in lagere gehaltes in vlees en eieren. Ook wordt het soms toegevoegd aan margarine, halvarine en andere bak- en braadproducten.⁴ Als je weinig in de zon komt en deze voedingsmiddelen niet eet, kan een tekort ontstaan. Vooral in de wintermaanden kan een vitamine D-supplement een goede aanvulling zijn. Er is namelijk een minimale zonkracht van 4 nodig voor de vitamine D-synthese.⁵ In de maanden mei t/m september is dit geen probleem, maar van oktober t/m april is de zonkracht sterk verminderd. Het is daardoor erg belangrijk om op je vitamine D-inname te letten. Vitamine D draagt namelijk bij tot normale calciumgehalten in het bloed, de instandhouding van normale botten, de normale werking van het immuunsysteem en de normale werking van de spieren.*

Omega 3

Omega 3-vetzuren zitten voornamelijk in vette vissoorten zoals makreel, haring, zalm, sardines en forel. Qua plantaardige producten vind je het in lijnzaadolie, raapzaadolie, sojaolie, walnoten en plantaardige margarines.⁶ Omega 3 kunnen we categoriseren in DHA, EPA en ALA. DHA en EPA dragen onder andere bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk.* Daarnaast draagt DHA bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie en de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.* Deze omega 3-vetzuren vind je voornamelijk in vette vissoorten. ALA is daarentegen de plantaardige variant. Je lichaam moet dit zelf omzetten in DHA en EPA. Echter, je lichaam kan hiervan slechts een klein percentage omzetten in EPA en nog minder in DHA.⁷ Als veganist kunnen vegan voedingssupplementen op basis van algen een uitkomst zijn om toch genoeg omega 3 binnen te krijgen.

Eiwitten

Ook eiwitten worden veel als supplement gebruikt, zowel door sporters als niet-sporters. Eiwitten zitten onder andere in brood, granen, peulvruchten, tofu, tempé, noten, vlees en zuivel. Het is bij plantaardige eiwitten wel essentieel om te letten op een compleet aminozuurprofiel. Je lichaam kan essentiële aminozuren niet zelf aanmaken, waardoor je deze 9 essentiële aminozuren alleen binnen krijgt door middel van voeding. Plantaardige producten bevatten meestal een minder compleet aminozuurprofiel. Hierdoor is het belangrijk om eiwitten uit verschillende bronnen te eten, waardoor je wel alle 9 essentiële aminozuren binnenkrijgt.⁸ Mocht je het idee hebben dat je te weinig eiwitten binnen krijgt door middel van voeding, dan kan een eiwitpoeder een goede aanvulling zijn. Eiwitten dragen namelijk bij tot de instandhouding van normale botten en de instandhouding en groei van de spiermassa.*

Waar koop je vegan voedingssupplementen?

Vegan voedingssupplementen koop je op allerlei plaatsen, zowel online als in de winkel. Je wilt hierbij natuurlijk wel de beste ingrediënten binnenkrijgen. Bij Smoothly vind je al jouw vegan voedingssupplementen, duurzaam & cruelty-free. Alles met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten die samenwerken voor het beste resultaat. Benieuwd naar de producten van Smoothly? Bekijk dan snel wat de vegan voedingssupplementen voor jou kunnen betekenen.

*Goedgekeurde gezondheidsclaims

 • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel
 • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • Vitamine B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen
 • Vitamine D draagt bij tot normale calciumgehalten in het bloed
 • Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale botten
 • Vitamine D draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem
 • Vitamine D draagt bij tot een normale werking van de spieren
 • DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk
 • DHA draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie
 • Docosahexaeenzuur (DHA) draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen
 • Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van normale botten
 • Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa
 • Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa

Referenties:

 1. Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid. Wat zijn vegan supplementen? (2021, 2 september).
 2. Voedingscentrum. (z.d.). Vitamine B12 (cobalamine).
 3. Watanabe F. (2007). Vitamin B12 sources and bioavailability. Experimental biology and medicine (Maywood, N.J.), 232(10), 1266–1274.
 4. Voedingscentrum (z.d.). Vitamine D.
 5. Vieth, Reinhold. (2016). Vitamin D. University of Toronto. 10.1016/B978-0-12-803678-5.00488-4.
 6. Voedingscentrum (z.d.). Omega 3.
 7. Plourde, M., & Cunnane, S. C. (2007). Extremely limited synthesis of long chain polyunsaturates in adults: implications for their dietary essentiality and use as supplements. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism = Physiologie Appliquee, Nutrition et Metabolisme, 32(4), 619–634.
 8. Voedingscentrum (z.d.). Eiwitten.
Mantelzorger Vijf tips om de zorg iets makkelijker te maken

Mantelzorger? Vijf tips om de zorg iets makkelijker te maken

Mantelzorg is een geheel nieuw begrip in de zorgwereld. Eigenlijk is dat pas sinds ontstaan sinds de enorme tekorten in de zorg. Mensen werden genoodzaakt om zelf voor hun ouders, partner of kinderen te zorgen. Inmiddels is het een veel voorkomende taak. Dat betekent echter niet dat het gemakkelijk is. Het kost veel tijd en energie om de zorg voor een extra hulpbehoevend familielid te dragen. Zeker naast je huidige werkzaamheden. Loop je tegen tal van praktische zaken aan en merk je dat je het mentaal slecht trekt? Dan zijn hier vijf tips om de zorg hopelijk iets makkelijker te maken.

Schakel alle hulp in die je kunt vinden

Het lijkt misschien alsof je overal alleen voor staat, maar er is vaak meer hulp mogelijk dan je denkt. Schroom je niet om naar de verschillende mogelijkheden te vragen. Huishoudelijke hulp Rotterdam kan bijvoorbeeld al enorm veel verschil maken. Zo worden veel huishoudelijke taken al uit handen genomen en hoef je je enkel nog op het zorgstukje te focussen. Dat lijkt misschien weinig, maar kan een wereld van verschil maken.

Vraag bij de dienstdoende arts en gemeente na waar je mogelijk recht op hebt. Dit is in de meeste gevallen afhankelijk van de medische indicatie. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor huishoudelijke ondersteuning, maar zal dit je wel enorm helpen? Dan is het in sommige gevallen ook mogelijk om dit als particulier te regelen en hier zelf voor te betalen. Wees je wel bewust van de bijkomende kosten.

Verlofregelingen

Wist je dat je als mantelzorger ook in aanmerking kan komen voor bepaalde verlofregelingen? Hier heeft iedere werknemer recht op. Wel kan het per cao verschillen welke afspraken er zijn gemaakt. Als er niets in de cao staat opgenomen, geldt de minimale wettelijke regeling. Zijn er wel afspraken gemaakt? Dan staan deze altijd boven de wettelijke regeling. Zelfs als de wettelijke regeling eigenlijk gunstiger zal zijn. Lees de cao zorgvuldig na of vraag hiernaar bij de afdeling Personeelszaken. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Houd er ook rekening mee dat je er niet altijd kan zijn. Er kan ook onverwachts iets gebeuren waardoor je (tijdelijk) niet meer aanwezig bent. Dan is het belangrijk dat er ook sprake is van een B-plan. Iets waardoor jouw dierbare geen risico loopt als dit gebeurt.

Praat erover

Mantelzorg is niet iets waar je voor getekend hebt. Hier gaat ongelooflijk veel werk in zitten. En ondanks dat je dit met alle liefde doet, kan dit je wel letterlijk opbranden. Daardoor bestaat de kans dat je mentaal steeds minder goed in je vel gaat zitten. Het is dan ook goed om te blijven praten. Met dierbaren in je omgeving, maar ook met deskundigen. Merk je dat je met veel negatieve gevoelens rondloopt? Geef dit dan aan bij je huisarts. Wellicht kunnen er eventueel andere maatregelen worden getroffen zodat jouw dierbare thuis kan blijven wonen en er toch heel wat zorg van jouw schouders wordt gehaald.

De voordelen van een brievenbus cadeau

De voordelen van een brievenbus cadeau

Een brievenbus cadeau is ideaal, niet alleen omdat het door de brievenbus past waardoor niemand thuis hoeft te blijven maar ook omdat het altijd bezorgd kan worden iedere dag. Je kunt tegenwoordig veel door de brievenbus laten bezorgen, je kan zelfs bloemen laten bezorgen door de brievenbus. Die worden dan op een speciale manier verpakt waardoor ze makkelijk door de brievenbus heen passen en de verzendkosten ook lager blijven. Een brievenbus cadeau is daardoor ideaal en je kunt dan toch nog bloemen ontvangen en versturen, dat maakt het toch wel heel erg aantrekkelijk.

Waarom is een brievenbus cadeau ideaal?

Een brievenbus cadeau is om meerdere redenen ideaal om te versturen en te ontvangen, het is goedkoper om te versturen en het is ook nog eens zo dat de ontvanger niet thuis hoeft te zijn als het bezorgd wordt. Dat maakt het toch wel een heel erg ideaal cadeau om uit te zoeken, je bent er altijd zeker van dat het cadeau ook echt ontvangen wordt of er nu wel of niet iemand thuis is. Je kunt veel als een brievenbus cadeau versturen, je kunt zelfs bloemen versturen en dan heb je toch nog een leuke bos bloemen verstuurd. Je kunt 1 pakket versturen maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere pakketten te versturen waardoor de bos steeds groter zal worden.

Op welke plek kun je een brievenbus cadeau bestellen?

Je kunt op veel plekken een brievenbus cadeau bestellen en je kunt ook veel cadeaus in een brievenbus cadeau stoppen, zo wordt het altijd een persoonlijk cadeau wat jij gaat versturen en wat de ontvanger zal krijgen. Op internet zul je veel plaatsen vinden waardoor je misschien even de draad kwijt bent maar als jij bij Pluukz.nl gaat bestellen dan krijg jij bloemen van goede kwaliteit en dat wil jij natuurlijk wel het liefste geven want bloemen van goede kwaliteit die gaan langer mee. Een bosje bloemen brengt veel vreugde en blijdschap met zich mee waardoor de ontvanger weer een goede dag heeft en weer even wat beter in zijn vel komt te zitten. Dat is toch wel wat jij als verstuurder wel wilt bereiken met jouw brievenbus cadeau anders dan zou jij het niet versturen naar die persoon natuurlijk.

Wat als je er niet uitkomt?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je er niet uit komt en dat is ook helemaal niet erg want daar is een goede oplossing voor. Heb je een vraag over een brievenbus cadeau bestellen? Stel je vraag aan Pluukz.nl. Je wordt dan op de goede manier verder geholpen waardoor jij weer verder kunt met het bestellen van een leuk brievenbuscadeau en de ontvanger een leuke verrassing te wachten staat.

Ideeën voor Leuke pittige korte kapsels

Ideeën voor Leuke pittige korte kapsels

De zomer komt er weer aan en dat betekent voor veel vrouwen een bezoekje aan de kapper. Veel meiden vinden het mooi om lang haar te hebben en doen er verder niets bijzonders mee. Maar het kan ook juist wel eens leuk zijn om voor wat anders te gaan en Leuke pittige korte kapsels te nemen. Ben jij iemand die wel eens toe is aan iets nieuws en wil jij misschien wel wat Leuke pittige korte kapsels nemen of bekijken bij anderen? Dan is deze tekst precies wat jij nodig hebt. In deze tekst gaan wij namelijk een aantal Leuke pittige korte kapsels bespreken. Wie weet vind jij wel wat leuks ertussen en stap jij ook over op een kort kapsel.

Een erg kort kapsel voor vrouwen

Iets wat niet veel vrouwen doen, maar wat wel erg mooi staat is een pixie cut. Misschien heb je er wel al eens eerder van gehoord, maar een Pixie cut is een van de Leuke pittige korte kapsels voor vrouwen. Deze haarstijl is geïnspireerd op de fee Tinkerbell uit de film Peter Pan van Disney. Bij deze Leuke pittige korte kapsels wordt het haar erg kort geknipt. Bij mannen heb je vast wel eens gezien dat zij hun haar hebben gemillimeterd. Deze look lijkt er een beetje op, maar het haar wordt een stukje langer gelaten. Soms zie je bij deze Leuke pittige korte kapsels ook een langere lok aan de voorkant. Deze loopt van achterop je hoofd in het midden door tot vooraan je hoofd.

Leuke pittige korte kapsels die iets langer zijn

Een look die een stuk langer is dan de pixie cut, maar nog steeds valt onder de Leuke pittige korte kapsels, is natuurlijk de bob. Het leuke aan een bob is dat het bijna iedereen wel staat. Je kunt gaan voor een lange bob, waarbij het haar tot iets onder de kin komt, maar er zijn ook mensen die voor een korte bob gaan. Hierbij komt het haar tot ongeveer aan de oren. Veel mensen combineren deze look met het krullen of het stylen van hun haar. Niet stijlen met een stijltang, maar stylen waarbij zij door middel van een borstel en een föhn volume en wat slag brengen in het haar. Dit ziet er vaak een beetje ‘messy’ uit, maar dat maakt deze Leuke pittige korte kapsels nou juist zo leuk en bijzonder.

Leuke pittige korte kapsels voor stoere vrouwen

We hebben het net al even genoemd bij de pixie cut voor mannen, maar vrouwen kunnen deze Leuke pittige korte kapsels ook nemen. We hebben het hier natuurlijk over gemillimeterd haar. Hierbij wordt er letterlijk met een tondeuse al het haar verwijderd, totdat er een millimeter haar over blijft. Deze look staat niet bij iedereen, maar als jij iemand bent die erg veel houdt van Leuke pittige korte kapsels en niet bang is om iets heel anders te proberen dan dat je gewend bent, dan is dit misschien wel wat leuks voor jou. Het voordeel aan deze Leuke pittige korte kapsels is natuurlijk eht feit dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over hoe je haar zit. In de ochtend ben je dus zo klaar met je haar.

Geen pixie cut, maar een opgeschoren pixie

Zoals we net al hebben uitgelegd zijn pixie cuts een Leuke pittige korte kapsels voor vrouwen. Hierbij worden de zijkanten wat langer gelaten en op de bovenkant een nog langer stuk met een lok haar. Bij de opgeschoren pixie is dit idee een beetje hetzelfde, maar hierbij zijn de zijkanten van het haar opgeschoren en gemillimeterd. Dit kapsel geeft een iets stoerdere look dan de normale pixie cut en is ook iets edgier dan de andere Leuke pittige korte kapsels die wij hebben genoemd. Veel mensen kiezen er bij deze Leuke pittige korte kapsels ook voor om het haar aan de bovenkant een andere kleur te verven en de zijkanten natuurlijk te laten.

Leuke pittige korte kapsels voor vrouwen met krullen

Niet iedereen heeft natuurlijk stijl haar, waardoor veel Leuke pittige kapsels niet mogelijk zijn of niet mooi staan als deze worden gekipt. Als jij wilt gaan voor Leuke pittige korte kapsels en je hebt gekruld haar, dan zijn er nog wel opties voor jou. Zo kun je ervoor kiezen om je lange krullen te vervangen voor een korte look. De krullen kunnen simpelweg kort worden geknipt aan zowel de zij- en achterkant als bovenop. Veel vrouwen staan deze Leuke pittige korte kapsels erg goed. Durf jij je haar te veranderen en het kort te knippen of blijf jij je lange lokken behouden?

Wat je moet weten over de pilates reformer

Wat je moet weten over de pilates reformer

Je zal er vast wel eens van gehoord hebben: de pilates reformer. Vroeger was dit misschien een gek idee, maar tegenwoordig is het eerder gek als je dit niet kent. In een rap tempo is de pilates reformer populair geworden en dat is zo gek nog niet. Het is namelijk heel erg goed voor je. Dat is dan ook de reden dat diverse BN’ers en topmodellen dit aanprijzen. Waarschijnlijk zul je even moeten bijkomen, zodra je de pilates reformer voor het eerst ziet. Het ziet er namelijk heel erg heftig uit. Gelukkig valt dit heel erg mee, zodra je bezig bent. Zodra je het onder de knie krijgt, is het oprecht niet meer weg te denken uit je routine. Ben jij benieuwd waarom zoveel mensen bij de pilates reformer zweren? Aarzel dan niet om verder te lezen.

Verschil tussen yoga en pilates reformer

Vaak worden pilates en yoga met elkaar vergeleken. Toch is het goed om te bedenken dat dit niet dezelfde sporten zijn. Je traint natuurlijk tijdens beide je spieren, maar verder zijn de sporten heel verschillend. Je bent heel anders met je lichaam aan het bewegen. Waar pilates zich specifiek op focust is om je lichaam vanuit je core zo sterk mogelijk te maken. Net als yoga, ligt de focus ook op lenigheid. Maar daarnaast wordt je houding ook veel beter. Je kunt door pilates soepeler met je lichaam bewegen. Dit betekent ook dat bepaalde klachten in het lichaam weg zouden kunnen gaan, door pilates.

Ontstaan van de sport

Juist omdat pilates tegenwoordig zo hot en happening is, denken veel mensen dat het een nieuw fenomeen is. Echter is niets minder waar. Want pilates bestaat al een hele tijd. Je zou het misschien niet verwachten, maar pilates is al in de tweede wereldoorlog ontstaan. Joseph Pilates maakte van zijn gevangenisbed een trainingsapparaat en dit is hoe pilates is ontstaan. Uiteindelijk heeft hij dit doorgezet toen hij na de oorlog is verhuisd. Vanaf dat moment was pilates al voor veel mensen niet weg te denken uit hun routine.

Je lichaam opnieuw reformen

Wat veel mensen niet weten, is dat de pilates reformer eigenlijk heel erg goed is op langer termijn. Dit klinkt natuurlijk logisch, aangezien je lichaam dus letterlijk gereformed wordt. Je leert met name de connectie met je lichaam voelen en dat maakt reformer pilates juist zo bijzonder. Je traint je korte spieren, zorgt ervoor dat deze goed stretchen en maakt hierdoor je core sterker dan ooit. Het ziet er misschien intens uit, maar alles went. Er zijn zowel lessen voor beginners, als voor gevorderden. Het is helemaal aan jou op welk niveau je start. Het is belangrijk dat je het niveau niet onderschat. Begin gewoon bij het begin, als je dit nog nooit hebt gedaan. Het zou zonde zijn, als je je bezeerd, omdat je zo graag wilt meedoen aan een les voor gevorderden. De niveaus bestaan met een reden. Naarmate je beter wordt in de pilates reformer, hoe groter de kans dat jij binnenkort meedoet aan een les voor gevorderden binnenkort.

 

 

Microblading wenkbrauwen, alles wat je daarover moet weten

Microblading wenkbrauwen, alles wat je daarover moet weten

Microblading wenkbrauwen is een optie voor jou

Heb je alle opties al geprobeerd voor je wenkbrauwen? Maar ben je nog niet bekend met microblading? Lees dan vooral even verder, hieronder wordt alles over microblading wenkbrouwen uitgelegd.

Wanneer je ondertussen ieder potlood, poeder, pigment, gel en stencil hebt gebruikt, maar je bent nog steeds niet tevreden over je wenkbrauwen, dan is er ook nog te kiezen voor microblading. Dat is een permanentere manier om je wenkbrauwen voller te doen lijken. Microblading wordt steeds populairder. En dat is ook niet zo heel gek, want het blijft niet alleen ontzettend lang mooi, maar het is ook nog eens een optie die er heel natuurlijk uitziet.

Wat is microblading wenkbrouwen en de verschillende vormen

Bij een reguliere tatoeage, waar microblading ook wel mee vergelijk wordt, wordt de inkt in je huid aangebracht met een machine, maar met microblading gebeurt dat met de hand. Degene die het bij je doet tekent dunne, haarachtige lijntjes om de natuurlijke haartjes van je wenkbrauwen na te bootsen. De inkt gaat minder diep de huid in dan bijvoorbeeld bij een normale tatoeage.

Maar zo zijn er ook verschillende vormen van microblading wenkbrouwen. De techniek is namelijk in de loop der jaren steeds meer veranderd. Zo heb je tegenwoordig ook micro feathering, waarbij er met heel lichte hand haartjes aan de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen wordt toegevoegd en je hebt micro shading, dan wordt de look van wenkbrauwpoeder nagebootst. Als je er niet van houdt om wenkbrauwtrends te volgen, dan is de klassieke optie gewoon beste optie.

Voorbereiding is belangrijk

Je moet wel met een aantal aspecten bezighouden wanneer je dit wilt laten doen. Vermijd alles waar je bloed dunner en je huid kwetsbaarder van wordt: alcohol drinken of aspirine gebruiken voor de behandeling, of retinol op je gezicht smeren, is ook niet goed. Retinol maakt je huid namelijk dunner en zorgt ervoor dat je meer zult bloeden. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat het pigment sneller uit je huid verdwijnt door het bloeden. Vermijd dus ook bloedverdunners, aspirine, cafeïne en alcohol tijdens het helingsproces.

De voordelen van microblading

De volgende voordelen zijn van kracht bij microblading:

 • Tijdwinst: Je wenkbrauwen altijd in model en mooi opgemaakt.
 • Natuurlijk effect: Microblading wenkbrouwen is een heel secuur werkje, waarbij echte wenkbrauwhaartjes worden nagebootst. Dit zorgt voor een natuurlijk effect.
 • Minder agressief voor de huid: Microblading is minder agressief voor de huid, dan het tatoeëren van de wenkbrauwen met een elektrisch apparaat, waardoor de huid sneller geneest en men minder last heeft van pijn en zwelling.
 • Binnen 3 dagen te verwijderen: Hoewel het de bedoeling is dat je van microblading zo lang mogelijk plezier hebt, kan het zijn dat je er toch spijt van hebt of dat je niet blij bent met het resultaat. Dan is het mogelijk om tot drie dagen na de behandeling het pigment te verwijderen door de korstjes weg te krabben.
 • Kleine investering: Een microblading behandeling kost gemiddeld tussen de € 250 en € 300. Dat lijkt misschien een flink bedrag, maar vergeet niet dat je er tussen 1 tot 2 jaar baat bij hebt. Vanuit dat perspectief vallen de kosten dus wel mee.

De nadelen van microblading wenkbrouwen

Maar naast voordelen zijn er ook nadelen. Dit zijn de nadelen wanneer je kiest voor microblading wenkbrouwen:

 • Geen variatie in wenkbrauwvorm en -make up: Ben je iemand die graag vaak wisselt van look, dan kun je beter geen semi-permanente of permanente make-up nemen.
 • Allergische reacties: Heb je vaak last van allergieën, dan moet je voorzichtig zijn met microblading. Het pigment zou een allergische reactie kunnen uitlokken. Raadpleeg eerst een dermatoloog of gespecialiseerde beautysalon.
 • Niet tijdens de zwangerschap: Microblading wordt afgeraden tijdens de zwangerschap, gezien in die situatie de immuunreacties niet goed te voorspellen zijn.
 • Liever niet bij diabetespatiënten: Diabetespatiënten zijn gevoeliger voor infecties en daarom is het af te raden of er moet extra veel aandacht besteed worden aan goed ontsmetten.
 • Overige contra-indicaties: Overige contra-indicaties voor microblading zijn: hemofilie, hepatitis, aids, huidkanker, eczeem, wondjes en het gebruik van bloedverdunners.

Is het pijnlijk?

Twijfel je nu nog steeds, want je weet niet zo goed wat je moet met de voor- en nadelen. Wanneer je dan weet of het wel of niet pijnlijk is, kan je de keuze misschien wat makkelijker maken: Maar sommige mensen voelen het meer dan anderen. Het voelt een beetje aan als kleine krasjes op je huid. Je voelt het, maar het is niet ondraaglijk. Vaak wordt er van tevoren wat verdovende crème aangebracht op de huid om de pijn te verzachten. Heb je een hele lage pijngrens? Geef dat dan zeker even aan, dan wordt er zeker rekening mee gehouden.

De juiste zonnebrand voor de gevoelige huid

De juiste zonnebrand voor de gevoelige huid

Voor vrouwen met een gevoelige huid is het zonlicht vaak een extra belasting. Meestal kan je door je gevoeligheid niet veel hebben als het gaat om stoffen en de zon kan ervoor zorgen dat je nog meer last krijgt. Daarom is het verstandig om een zonnebrandcrème te kiezen die speciaal gemaakt is voor de gevoelige huid. Een zonnebrandcrème die je niet alleen beschermt tegen het zonlicht maar ook je helpt om je huid op de juiste manier te ondersteunen. Hier vind je de beste zonnebrand volgens een dermatoloog die past bij de gevoelige huid. Maar ook voor andere huidtype is er een zonnebrand die goed bij je past.

Waar moet je opletten?

Als je een gevoelige huid hebt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Ten eerste is het belangrijk dat je toch in de zon gaat. Naast de vervelende straling die de zon heeft, is zonlicht ook de enige bron die er is om vitamine D aan te maken. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en zorgt voor een betere afweer tegen ziekten. De enige manier waarop we zelf vitamine D maken is door zonlicht. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen bekend waarin deze vitamine zit dus het is belangrijk dat je ook met een gevoelige huid in de zon komt. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende bent ingesmeerd want dit beschermt je huid en de vitamine D kan toch opgenomen worden. Over het algemeen is er vaak een tekort aan vitamine D dus wees daarop alert.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is niet een huid die minder is dan een andere huid. Het wordt ook vaak gebruikt om te zeggen dat je niet overal tegen kan op je huid maar de ene gevoelige huid is de andere ook niet. Daarmee is het dus eigenlijk belangrijk dat je weet waarop je huid gevoelig is. Gaat het om bepaalde ingrediënten die in een goedkope zonnebrandcrème worden gebruikt of heb je misschien een allergie voor een product? Door je te verdiepen in je huid en te kijken wat er bij je past, kan je problemen voorkomen en daardoor heb je minder last van een gevoelige huid dan je in eerste instantie zou denken of verwachten.

Vraag advies

Niets is vervelender dan elke keer te moeten merken bij het gebruik van een product op je gevoelige huid dat het weer niet goed opgenomen werd, dat je er weer last van had. Daarom kan het verstandig zijn om goed advies te vragen aan iemand die kennis heeft van de huid en daarmee ook prima kan aangeven wat je het beste kan doen en welke stoffen je beter niet in een zonnebrandcrème kan gebruiken. Maar dat geldt natuurlijk ook voor een dagcrème. Bekijk hier meer informatie over een professionele dermatoloog. Daarmee kan je bereiken dat je met het juiste advies toch meer producten kan gebruiken dan je eerder gedacht had.

Een massage voor een betere gezondheid

Een massage voor een betere gezondheid

Waar veel mensen massages nemen omdat het ontspannend werkt, zitten er ook nog eens voordelen voor de gezondheid aan het krijgen van een massage. Er is een ruim aantal soorten massages met bijbehorende werkingen en voordelen. In dit artikel zullen we een aantal massages bespreken en de algemene voordelen uitlichten.

Enkele soorten massages

Massages zijn er in ontzettend veel soorten en elke soort heeft andere voordelen. Om het maximale uit de voordelen van massage op gezondheid te halen, is het verstandig om eerst te bepalen waar je de massage voor nodig hebt, om zo de juiste soort uit te kiezen. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, zullen we in dit stuk de bekendste soorten bespreken. Laten we beginnen met een van de makkelijkste massages die je thuis kan uitvoeren: de massage gun. Een massage gun is een apparaat waarmee je een specifieke plek een deep-tissue massage kan geven. Door middel van trillingen worden de spieren opgewarmd en losgemaakt. Het fijne is dat je deze massage zelf kan uitvoeren en het dus een stuk goedkoper is dan een massage door een professional. Een andere bekende vorm van massage is de Thaise massage. Hierbij wordt het hele lichaam behandeld en worden alle pijnpunten aangepakt. Zo worden knopen in de spieren losgemaakt en de bloedcirculatie wordt bevorderd. Ten slotte is er de hotstone massage. Bij deze methode worden er warme stenen op het lichaam geplaatst. Deze stenen warmen het lichaam op een specifieke plek op om zo volledig te kunnen ontspannen

Fysieke voordelen van een massage

De exacte voordelen voor je lichaam verschillen natuurlijk per massage maar er zijn een aantal voordelen die je uit elke massage kan halen. Het masseren van de spieren zorgt er namelijk voor dat het bloed beter circuleert. Betere bloedcirculatie betekent dat het lichaam afvalstoffen makkelijker kan afvoeren en de spieren sneller kunnen herstellen. Minder van deze afvalstoffen in je lichaam betekent meer plek voor goede voedingsstoffen. Dit verhoogt je weerstand.

De verbeterde bloedcirculatie zorgt bovendien voor een lagere bloeddruk. Het lichaam ontspant en het bloed kan makkelijker rondgepompt worden. Dit neemt een hoop stress weg uit het lichaam en helpt mensen met een te hoge bloeddruk. Ook bij hartklachten kan een massage dus een oplossing bieden.

Mentale voordelen van een massage

Tijdens een massage maakt je lichaam meer serotonine en oxytocine aan. Deze stofjes zorgen voor een beter humeur en verlagen stress. Stress kan voor een aantal andere gezondheidsproblemen zorgen zoals depressie, angst en verslaving. Niet alleen je humeur wordt beter van een massage. De kans dat je beter gaat slapen is ook groot. Omdat stress wordt weggenomen door een massage kan je in alle rust in slaap vallen en zal je een verbetering zien in je slaappatroon.

Voor sommige mensen kan een massage zorgen voor meer begrip van het eigen lichaam. Tijdens de massage ligt de volledige focus op het lichaam en dit kan helpen bij mentale aandoeningen. Zo worden de geest en lichaam aan elkaar gekoppeld en kom je er mentaal achter hoe je lichaam functioneert.

Het aankleden van uw dochter deze zomer

Het aankleden van uw dochter deze zomer

Hoe ouder de meisjes worden, hoe belangrijker ze kleding gaan vinden. Dat is iets waar u als ouder rekening mee moet houden. Wat haar vriendinnetjes dragen wil zij hoogstwaarschijnlijk ook, en andersom geldt hetzelfde. Aangezien u hoogstwaarschijnlijk de persoon bent die de kleding van uw dochter koopt is het van groot belang dat u op de hoogte bent van wat er speelt binnen de modewereld. Zo weet u zeker dat uw dochter er altijd trendy en hip bijloopt. Om uw kennis over dit onderwerp een klein beetje uit te breiden kunt u eens beginnen met het lezen van dit artikel. In dit artikel vindt u namelijk de laatste trends op het gebied van meisjesmode.

Het dragen van felle kleuren

Het is een tijdje weggeweest, maar het dragen van felle kleuren heeft zijn comeback gemaakt. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt: van een neon geel topje, tot een compleet neon roze outfit. U kunt er ook voor kiezen om de outfit zelf ietwat basic te houden en deze outfit te combineren met felle accessoires als armbandjes, een riem, een ketting en noem maar op. Wanneer de huid van uw kind al een kleurtje heeft gekregen door de zon zijn deze kleuren nog toffer. Het zorgt voor een heerlijk zomers gevoel.

Denim, denim en nog eens denim

Deze stof is natuurlijk van alle tijden, maar in de zomer van 2022 is deze stof absoluut onmisbaar. Met het dragen van denim blousejes, denim broeken en denim jasjes gaat u deze zomer helemaal mee met de tijd.

Ecologisch verantwoorde keuzes maken

Anno 2022 kan de duurzaamheid trend natuurlijk niet ontbreken. Het kopen van vintage kleding wordt steeds populairder en gebeurt steeds vaker. Tussen al deze vintage kleding zitten soms supertoffe items, items die je hedendaags niet vaak meer ziet. Niet alleen helpt u uw portemonnee met het kopen van vintage kleding in plaats van nieuwe kleding, ook helpt u het milieu en het tegengaan van de opwarming van de aarde. Ook kiezen veel mensen voor nieuwe kleding die op ecologisch/ethisch verantwoorde manier is geproduceerd. Goed om te zien!

De aanschaf van nieuwe schoenen

Voor sommigen 1 van de belangrijkste aspecten van een outfit, voor anderen gewoon iets wat lekker loopt: schoenen. Wat u ook van schoenen vindt het is hoe dan ook verstandig om een goed paar schoenen aan te schaffen. Deze moeten natuurlijk wel passen binnen de trends van zomer 2022. Om aan die wensen te voldoen kunt u bijvoorbeeld een kijkje nemen tussen de shoesme meisjes schoenen. Deze shoesme meisjes schoenen bieden het comfort en de stabiliteit die uw nodig heeft en gaat tegelijkertijd mee met de trends van 2022.