Hoe je als blogger écht de aandacht weet te trekken  0

Digital marketing

Bloggers hebben het tegenwoordig niet bepaald gemakkelijk. Het aantal bloggers is door de jaren heen explosief toegenomen. Wanneer je écht naam voor jezelf wilt maken, zal dit dus enorm veel tijd, aandacht en ook de nodige skills vragen. Genieten van het schrijven van blogartikelen is één ding, maar het is natuurlijk nóg leuker als er ook daadwerkelijk mensen zijn die ze lezen. Maar hoe trek je als blogger nu eigenlijk de aandacht? Hoe zorg je ervoor dat jouw blogartikelen boven de rest uitsteken? Hoe pas je online marketing op de juiste manier toe om de bezoekersaantallen te laten stijgen? In dit artikel vind je een aantal nuttige tips. 

Pin je niet vast aan de bezoekersaantallen 

Dit klinkt misschien vreemd. Je wilt immers meer lezers naar je blog trekken. Toch blijft het belangrijk om het voornaamste doel voor ogen te houden. Jij bent dol op schrijven. Daar gaat het om. Niet om hoeveel mensen je blog bezoeken. Maak er dus geen wedstrijdje van. Schrijf over de dingen die jou enthousiast maken. Plaats meerdere blog omdat jij hiervan kunt genieten. Door te genieten van het schrijven val je al veel sneller op. Zeker omdat de laatste jaren er ook heel veel bloggers bij zijn gekomen die enkel bloggen om geld te verdienen. Dit mag niet jouw doel zijn. Door plezier te hebben in hetgeen wat je doet is het niet alleen veel gemakkelijker vol te houden, maar ook nog eens veel leuker om te lezen. Het indirecte gevolg? Meer bezoekers! 

Blijf regelmatig bloggen 

Een eenvoudige manier om meer bezoekers naar je blog te trekken is door regelmatig nieuwe blogartikelen online te zetten. Je kunt niet verwachten dat lezer geïnteresseerd blijven als je slechts één keer in de maand een nieuw blogartikel plaatst. Daar is toch echt meer voor nodig. Je moet je lezers blijven verrassen met een nieuwe blog. Voeg eventueel ook een functie toe op je blog zodat ze een melding krijgen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst. Dit zorgt er niet alleen voor dat je al bestaande bezoekers aan jouw blog blijft binden, maar ook dat je website up-to-date blijft. 

Linkbuilding 

Wanneer je écht meer bezoekers naar je blog wilt trekken en hier zelfs marketingtools voor in durft te zetten, dan is een linkbuilding een zeer goede manier om dit te realiseren. Hierbij verzamel je zoveel mogelijk relevante backlinks om jouw site interessanter te maken voor zoekmachines. Je kunt hierbij aan externe en interne links denken. 

Externe links worden doorgaans op andere sites geplaatst. Hierbij worden belangrijke en goede blogartikelen binnen jouw site benoemd. Hierdoor zullen mensen doorklikken en zo plotseling in aanraking komen met jouw blog. Interne links zijn links die je zelf in jouw eigen blogs naar andere pagina’s op de website plaatst. Kies hierbij voor waardevolle pagina’s of blogartikelen die vaak bezocht worden. Zo’n verwijzing zorgt ervoor dat de webstructuur van jouw site duidelijker is. Hierdoor kan jouw Google Ranking enorm toenemen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *