7 must-do’s in Venetië 0

7 must-do's in Venetië

Venetië is een romantische stad die schoonheid en historische betekenis uitstraalt. Het ligt op maar liefst 117 eilanden, verbonden door kanalen en een netwerk van bruggen. Hoewel het niet de grootste stad van Italië is, is het een van de meest bezochte, en met een goede reden. Venetië kwam tot bloei in de middeleeuwen en diende eeuwenlang als cultureel centrum.

Hier zijn verschillende dingen die je kunt doen als je Venetië bezoekt.

Bezoek de Basiliek van San Marco

De Basiliek van San Marco staat sinds 1902 in Venetië en is een van de beroemdste religieuze gebouwen in Noord-Italië. Breng een bezoek om te genieten van de sierlijke details, kunstwerken en sculpturen op de voorgevel. Binnen in het gebouw zijn Byzantijnse en beschilderde kunstwerken aan het plafond.

Maak een grote rondleiding op het San Marcoplein

Dit openbare plein ligt aan het Canal Grande naast San Giorgio Maggiore. Het prachtige plein wordt omringd door prachtige, sierlijke gebouwen, gewelfde loopbruggen en ’s werelds beste pizza. U heeft ook toegang tot andere gebouwen, waaronder de Torre dell’Orologio, de Campanile van San Marco en de Basiliek van San Marco.

Kano op het Canale Grande

Zoals eerder gezegd staat Venetië bekend om zijn uitgebreide netwerk van kanalen die verschillende gebouwen met elkaar verbinden. De Canale Grande is echter de grootste. Het loopt als een rivier door het stadscentrum. Er zijn meer dan 170 gebouwen langs de lijn, waarvan vele enkele eeuwen oud zijn.

Maak een romantische wandeling over de Ponte di Ralto

De Ponte di Rialto is een van de grootste bruggen die het Canal Grande oversteken. De brug verbindt de wijken San Polo en San Marco en staat bekend om zijn gewelfde uiterlijk om schepen eronder door te laten. Deze brug was aanvankelijk van hout, maar stortte in 1524 in en de bestaande werd gebouwd. Geef een verjaardagscadeau aan een geliefde op deze brug als herinnering.

Ontspan in Venetië Lido

Als u op zoek bent naar een plek om te ontspannen, weg van de drukte van de stad, dan is Lido de plek om te bezoeken. Het is een scheidingsmuur die de Adriatische Zee van Venetië scheidt. Het eiland heeft een lang, idyllisch strand dat gloeit in de warme middagen. Ook kunt u genieten van heerlijke gerechten uit de omgeving.

Dogenpaleis

Het Dogenpaleis is het op twee na beste gebouw in Venetië na de Campanile en de basiliek. Het kijkt uit op het grote kanaal en toont zijn prachtige, sierlijke structuur. De voorgevel heeft een prachtig boogontwerp met verschillende diamantstructuren, terwijl het hele gebouw is gemaakt van witte steen. Het Dogenpaleis is indrukwekkend gedecoreerd met zijn originele meubels en wandkunst aan de binnenkant.

Geniet van een panoramisch uitzicht over Venetië bij San Marco Campanile

San Marco Campanile is met 98,6 meter het hoogste bouwwerk in Venetië. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de negende eeuw, maar werd herbouwd in 1902 nadat een brand het origineel had verwoest. In de loop der jaren is het gebruikt als uitkijktoren en om bedrijven te hosten.

Bekijk het ontwerp van rode baksteen met prachtige bogen en het gouden standbeeld van Angel Michael. Bezoek vervolgens de top om Venetië vanuit een uitkijkpunt goed te bekijken.

Overweeg een bezoek aan Venetië voor uw volgende vakantie. Krijg een voorproefje van geschiedenis, cultuur, religie en waterwegen. Proef ook enkele van de traditionele gerechten en pizza’s langs de straten. Maak van uw volgende bezoek aan Venetië een verjaardagscadeau voor een geliefde!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *