3 tips bij het kopen van nieuwe gordijnen 0

3 tips bij het kopen van nieuwe gordijnen

Gordijnen vormen samen met de muren en de vloer de basis van iedere ruimte. Toch wordt hier nog relatief weinig aandacht aan geschonken. Vaak kiezen mensen gordijnen die nog binnen hun budget passen, maar letten ze verder niet op de bijbehorende eigenschappen of het effect wat ze op de ruimte kunnen hebben. Fout! Gordijnen zijn namelijk – indien je de juiste match vindt – de beste sfeermakers die je in huis maar kunt treffen. Bovendien beschikken ze ook over een aantal praktische eigenschappen. Zo verhogen ze de privacy in huis, kunnen ze verduisterend werken en leiden ze indirect tot een lagere energierekening.

Maar dan is het uiteraard wel belangrijk dat je de juiste gordijnen uit de enorme gordijnencollectie van Kwantum kiest. Maar waar moet je dan op letten? Hier vind je 3 handige tips bij het kopen van nieuwe gordijnen om je alvast een beetje op weg te helpen.

1.    Denk ook rekening met de rest van het interieur

Vaak wordt vergeten wat een impact gordijnen op de uitstraling van het interieur kan hebben. Wanneer je nu al voor een zeer duidelijke interieurstijl in huis kiest, denk bijvoorbeeld aan een industrieel of landelijk interieur, dan is het belangrijk dat de gordijnen hierop aansluiten. Doe je dit niet, vergeet je eenheid te creëren en zal de sfeer veel minder prettig zijn.

Denk niet alleen aan de rest van het interieur, maar ook aan de stijl van het huis. Zo zal je bij een nieuw huis eerder denken aan rechte en strakke gordijnen dan aan geplooide stoffen die in oudere woningen weer heel mooi staan. Bekijk daarnaast ook hoe druk je huidige interieur is? Beschik je over felle kleuren aan de muren of een opvallende vloer? Kies dan liever voor effen kleuren om het geheel iets meer in balans te houden. Wanneer het interieur eigenlijk heel sober is, dan mag je best uitpakken met een bijzondere kleur of mooi motiefje.

Houd er tevens rekening mee dat je smaak door de jaren heen kan veranderen. Kies daarom liever voor neutrale gordijnen, zodat deze voor een langere tijd kunnen hangen. Zelfs wanneer je je interieur dan volledig omgooit, blijven de gordijnen hier gewoon bij passen.

interieur gordijnen

2.    Voor welke ruimte?

Vraag jezelf ook goed af voor welke ruimte je gordijnen wilt kopen. Een woonkamer zal logischerwijs om een geheel andere aanpak vragen dan de slaapkamer. Zo wil je in de woonkamer liever opvallende patronen en dunne stoffen gebruiken. Hiermee creëer je immers meer sfeer en zorg je ervoor dat er nog voldoende lichtval in huis kan komen. In de slaapkamer is privacy en verduistering juist weer heel belangrijk, waardoor je weer naar een verduisterende stof op zoek moet gaan.

3.    Meet ruimer in

Ben je er eindelijk uit welke gordijnen bij jou en de woning passen? Dan wordt het tijd om te gaan meten. Houd er echter wel rekening mee dat gordijnenstof tevens kan krimpen. Daarom is het belangrijk om niet te strak in te meten. Anders loop je het risico dat het gordijn na enkele maanden alweer minder goed valt. Wil je zeker weten dat je de juiste maten doorgeeft? Dan kun je er bij de meeste winkels ook voor kiezen om de maten op te laten meten door professionele stoffeerders. Zo weet je zeker dat de maten geheel juist zijn en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *